Αλμυρό τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός αλμυρού τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια, που συνδυάζει γεύσεις από τυριά, λαχανικά και μπαχαρικά. Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας τραγανής βάσης από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα και βούτυρο, η οποία ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφένια.

Στη συνέχεια, η γέμιση φτιάχνεται σοτάροντας κολοκύθα, μανιτάρια και κρεμμύδια, τα οποία αναμειγνύονται με τυρί κρέμα, ρικότα, ξινή κρέμα και αυγά. Το μίγμα τοποθετείται πάνω στη βάση και ψήνεται μέχρι να πήξει, ενώ σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια αφού κρυώσει.

Η συνταγή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή εκτέλεση και αναδεικνύει έναν πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

• 2 φλ. αλεσμένο ψωμί

• ¾ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

• 1 κουταλάκι Italian seasoning

• 80γρ. λιωμένο βούτυρο, ανάλατο

Για τη γέμιση

• 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

• 2 ½ φλ. κολοκύθα σε κυβάκια

• 4 φλ. μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες

• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

• ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

• ¾ φλ. φέτα σε καβάκια

• 400γρ. τυρί κρέμα

• 250γρ. τυρί ρικότα, στραγγισμένο

• ¾ φλ. ξινή κρέμα (Sour Cream)

• 4 μεγάλα αβγά

• ½ φλ. τυρί τσένταρ χοντροτριμμένο

• ¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι (προαιρετικό αλλά τόσο νόστιμο)

• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών, με αποσπώμενα τοιχώματα.

Φτιάχνετε τη βάση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βεβαιωθείτε ότι όλο το ψωμί έχει βραχεί με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα στη βάση και περίπου 2 εκατοστά στα τοιχώματα του ταψιού, πιέζοντας με τα χέρια σας να εφαρμόσει καλά.

Ψήνετε 18-20 λεπτά μέχρι η βάση να είναι χρυσαφένια. Την αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για μερικά λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτετε τα σκόρδα και την κολοκύθα και σοτάρετε μέχρι η κολοκύθα να ψηθεί αλλά όχι να λιώσει.

Βάζετε τα μανιτάρια και σοτάρετε άλλα 2-3 λεπτά να μαλακώσουν και να ψηθούν.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύετε να αναμειχθούν. Προσθέτετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά, το τυρί κρέμα, τη ρικότα, την ξίνη κρέμα και τα αβγά. Προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού, το τυρί τσένταρ και τις νιφάδες

τσίλι. Ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί πάνω από τη βάση. Ψήνετε για 65-70 λεπτά μέχρι το μίγμα να πήξει.

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, στη μέση μπορεί να σας φανεί ότι δεν είναι πολύ πηχτό, αλλά θα πήξει όταν κρυώσει.

Κρυώνετε το τσιζκέικ σε θερμοκρασία δωματίου. Περάστε μια σπάτουλα στα τοιχώματα του ταψιού για να τα ξεκολλήσετε.

Αφαιρείτε τα τοιχώματα. Μεταφέρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε τρίγωνακαι σερβίρετε.

Σημ.: Θα ψήσετε το τσιζκέικ πάνω σε ένα ταψί φούρνου, όχι σχάρα γιατί μπορεί το βούτυρο να τρέξειλίγο από τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μια τραγανή βάση από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα και βούτυρο.
  • Η γέμιση αποτελείται από σοταρισμένα λαχανικά και μανιτάρια με τυριά και αυγά.
  • Το τσίζκεϊκ ψήνεται μέχρι να πήξει και σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια.
  • Δίνεται έμφαση στη σωστή εκτέλεση για έναν πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ