Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος, ενώ τηγανίζονται σε ηλιέλαιο.
Η σάλτσα περιέχει κέτσαπ, ξίδι και καστανή ζάχαρη, τα οποία ζεσταίνονται μέχρι να δέσει ελαφρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται με τη σάλτσα, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει το τραγανό με το γλυκόξινο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τα Fritters:
1 κονσέρβα Bonduelle Γλυκό καλαµπόκι 425 ml
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι (κατά προτίµηση)
Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
2 µεγάλα αυγά
3 κλωναράκια φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένα
Λίγος φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκοµµένος
50 ml γάλα (ή όσο χρειαστεί για µέτρια σφιχτό χυλό)
50 ml ηλιέλαιο για τηγάνισµα
Για το Sweet & Sour Dip:
60 γρ. κέτσαπ
60 γρ. λευκό ξίδι
60 γρ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Corn Fritters: Στραγγίζουµε την κονσέρβα καλαµποκιού και την αφήνουµε σε σουρωτήρι για 5 λεπτά, ώστε να αποβάλει την περίσσεια υγρασίας. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουµε τα αυγά και το γάλα (ή νερό) και ανακατεύουµε µε σύρµα µέχρι να σχηµατιστεί ένας λείος, πηχτός χυλός. Προσθέτουµε το καλαµπόκι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουµε απαλά µε σπάτουλα.
Ζεσταίνουµε ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 170 °C. Ρίχνουµε κουταλιές από το µείγµα και τηγανίζουµε για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούµε τα fritters σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Για τα Sweet & Sour Dip: Σε µικρή κατσαρόλα ανακατεύουµε την κέτσαπ, το ξίδι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουµε το dip ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου, συνοδεύοντας τα fritters.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει καλαμποκίσιες τηγανίτες με βασικά υλικά το γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, αυγά και μπαχαρικά.
- Οι τηγανίτες τηγανίζονται σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζονται σε απορροφητικό χαρτί.
- Η σάλτσα γλυκόξινης ντιπ περιέχει κέτσαπ, ξίδι και καστανή ζάχαρη που ζεσταίνονται μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Η τελική γεύση συνδυάζει το τραγανό των τηγανίτων με την γλυκόξινη σάλτσα, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.
