Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος, ενώ τηγανίζονται σε ηλιέλαιο.

Η σάλτσα περιέχει κέτσαπ, ξίδι και καστανή ζάχαρη, τα οποία ζεσταίνονται μέχρι να δέσει ελαφρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται με τη σάλτσα, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει το τραγανό με το γλυκόξινο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα Fritters:

1 κονσέρβα Bonduelle Γλυκό καλαµπόκι 425 ml

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι (κατά προτίµηση)

Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

2 µεγάλα αυγά

3 κλωναράκια φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένα

Λίγος φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκοµµένος

50 ml γάλα (ή όσο χρειαστεί για µέτρια σφιχτό χυλό)

50 ml ηλιέλαιο για τηγάνισµα

Για το Sweet & Sour Dip:

60 γρ. κέτσαπ

60 γρ. λευκό ξίδι

60 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Corn Fritters: Στραγγίζουµε την κονσέρβα καλαµποκιού και την αφήνουµε σε σουρωτήρι για 5 λεπτά, ώστε να αποβάλει την περίσσεια υγρασίας. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουµε τα αυγά και το γάλα (ή νερό) και ανακατεύουµε µε σύρµα µέχρι να σχηµατιστεί ένας λείος, πηχτός χυλός. Προσθέτουµε το καλαµπόκι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουµε απαλά µε σπάτουλα.

Ζεσταίνουµε ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 170 °C. Ρίχνουµε κουταλιές από το µείγµα και τηγανίζουµε για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούµε τα fritters σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Για τα Sweet & Sour Dip: Σε µικρή κατσαρόλα ανακατεύουµε την κέτσαπ, το ξίδι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουµε το dip ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου, συνοδεύοντας τα fritters.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει καλαμποκίσιες τηγανίτες με βασικά υλικά το γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, αυγά και μπαχαρικά.
  • Οι τηγανίτες τηγανίζονται σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζονται σε απορροφητικό χαρτί.
  • Η σάλτσα γλυκόξινης ντιπ περιέχει κέτσαπ, ξίδι και καστανή ζάχαρη που ζεσταίνονται μέχρι να δέσει ελαφρά.
  • Η τελική γεύση συνδυάζει το τραγανό των τηγανίτων με την γλυκόξινη σάλτσα, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ