Boston cream pie ή κέικ κοκ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας.

Στη συνέχεια, εξηγείται η διαδικασία παρασκευής, ξεκινώντας από το κέικ, που ψήνεται στον φούρνο και αφήνεται να κρυώσει. Ακολουθεί η παρασκευή της κρέμας πατισερί, η οποία πρέπει να κρυώσει πριν χρησιμοποιηθεί ως γέμιση ανάμεσα στα δύο μέρη του κέικ.

Τέλος, η επικάλυψη σοκολάτας, που περιέχει κρέμα γάλακτος και μέλι, προστίθεται στο επάνω μέρος του κέικ. Το επιδόρπιο διατηρείται στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

220 γρ. αλεύρι φαρίνα

1 ½ κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ

½ κ.γλ. αλάτι

180 ml γάλα πλήρες

95 γρ. βούτυρο ανάλατο

2 φακελάκια βανίλια

3 μεγάλα αυγά

270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την επικάλυψη:

60 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. σοκολάτα μαύρη

1 κ.γλ. μέλι

Για την κρέμα:

250 ml κρέμα γάλακτος

250 ml γάλα πλήρες

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 κροκάδια

40 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

90 γρ. βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση

Φτιάξτε πρώτα το κέικ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 23 εκατοστών με αφαιρούμενα τοιχώματα.

Κτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα (5-10 λεπτά). Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το γάλα να αχνίζει.

Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικινγκ πάουντερ. Προσθέστε κτυπώντας, το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν.

Μεταφέρετε το μείγμα σε στο ταψί και μετά στον φούρνο. Ψήνετε για

30-35 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνουν στεγνά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε σχάρα, αφαιρείτε το χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα πατισερί, ζεσταίνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ κτυπήστε τα κροκάδια με το κορν φλάουρ μέχρι το κορν φλάουρ να διαλυθεί και να μην έχει σβόλους. Βάζετε λίγο από το ζεστό γάλα στα αυγά και κτυπήστε να πάρουν θερμοκρασία. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο ζεστό γάλα και αναμειγνύετε. Περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι πίσω στην κατσαρόλα. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα να κοχλάσει. Ανακατεύετε για ένα λεπτό ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι το βούτυρο να είναι λιωμένο και η κρέμα να γυαλίσει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη ώστε να μην κάνει πέτσα. Κρυώνετε την κρέμα πρώτα εκτός και μετά εντός ψυγείου.

Για να συναρμολογήστε το κέικ, πρώτα το μοιράζετε στη μέση. Κτυπήστε την κρύα κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει. Την απλώνετε στο ένα κομμάτι του κέικ και καλύπτετε με το άλλο.

Για να φτιάξετε την επικάλυψη, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αχνίζει και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί μέχρι η σοκολάτα να μαλακώσει. Ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια βαλουδένια γκανάς. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Περιχύνετε το κέικ με τη σοκολάτα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Το κέικ ψήνεται στον φούρνο και αφήνεται να κρυώσει πριν από τη συναρμολόγηση.
  • Η κρέμα πατισερί παρασκευάζεται και κρυώνει πριν χρησιμοποιηθεί ως γέμιση.
  • Η επικάλυψη σοκολάτας προστίθεται στο επάνω μέρος και το επιδόρπιο φυλάσσεται στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ