Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο, που ψήνεται για δέκα λεπτά.

Ακολουθεί η προετοιμασία μιας γκανάς σοκολάτας, που απλώνεται πάνω στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο. Ένα μείγμα ζελατίνης και κρέμας γάλακτος αναμιγνύεται με την καραμέλα και απλώνεται πάνω από τη γκανάς.

Μετά την προσθήκη ροδέλων μπανάνας, η επιφάνεια καλύπτεται με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 1 Χ 400 γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου «Digestive»
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 325 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένο)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 3 μεγάλες μπανάνες
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • Τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, κλειστή, σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό να καλυφθεί. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 3 ώρες. Κατά διαστήματα προσθέτετε νερό ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη. Μετά από 3 ώρες βγάζετε την κονσέρβα από το νερό και αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίγετε την κονσέρβα και το γάλα σας έχει γίνει καραμέλα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να το φυλάξετε στο ψυγείο για 2 μέρες.

Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή με έναν πλάστη. Τα βάζετε σε ένα μπολ και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών με αφαιρούμενα τοιχώματα στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χάρτι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά στους 175°C στον αέρα.

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βράζετε 200 ml από την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά και μετά ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Βάζετε την γκανάς πάνω από τη βάση μπισκότων και μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει.

Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι με ¼ φλ. νερό. Την αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρετε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε στο μείγμα ¼ φλ. κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη είναι τελείως διαλυμένη προσθέστε ακόμα ½ φλ. κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα την καραμέλα. Ανακατέψτε καλά να αναμειχτούν και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Περιχύνετε το μείγμα της καραμέλας πάνω στην κρύα σοκολατένια γκανάς. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει καλά, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύετε με το λεμόνι. Απλώστε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα.

Κτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνουν σαντιγί και καλύψτε τις μπανάνες. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες.
  • Δημιουργείται βάση από θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο, η οποία ψήνεται για δέκα λεπτά.
  • Προετοιμάζεται γκανάς σοκολάτας που απλώνεται στη βάση και κρυώνει στο ψυγείο πριν την προσθήκη καραμέλας με ζελατίνη και κρέμα γάλακτος.
  • Το επιδόρπιο ολοκληρώνεται με ροδέλες μπανάνας, σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ