Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και ψαριού.

Τα κεφτεδάκια ψήνονται μέχρι να ροδίσουν και συνδυάζονται με rice noodles, μαρούλι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιανδρος και βασιλικός. Το πιάτο ολοκληρώνεται με τη βιετναμέζικη σάλτσα nuoc cham, που προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό και γευστικό γεύμα, ιδανικό για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

300 γρ. κιμάς χοιρινός ή κοτόπουλο κιμά

1 σκόρδο, λιωμένο

1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. λάδι σησαμιού (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

Για το μπολ:

150 γρ. rice noodles

1 φλ. μαρούλι ή πράσινα φύλλα σαλάτας, ψιλοκομμένα

½ φλ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

½ φλ. φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος

½ φλ. φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

1 λάιμ, κομμένο στη μέση

1 μικρή καυτερή πιπεριά, σε ροδέλες (προαιρετικά)

Για τη βιετναμέζικη σάλτσα ντιπ (nuoc cham):

3 κ.σ. νερό

1½ κ.σ. σάλτσα ψαριού

1½ κ.σ. χυμό λάιμ

1 κ.σ. ζάχαρη

½ σκόρδο, λιωμένο

1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε με τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά με το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, το λάδι σησαμιού, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να «δέσουν» τα αρώματα.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα κεφτεδάκια για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στο γκριλ ή στον φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράστε τις ρυζομακάρονες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 3-4 λεπτά). Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να μη κολλήσουν.

Για τη σάλτσα nuoc cham, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Η γεύση πρέπει να είναι ισορροπημένη: γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή.

Στήστε το πιάτο: τοποθετήστε τις ρυζομακάρονες στη βάση του μπολ, από πάνω το μαρούλι, το αγγούρι, τα φύλλα κόλιανδρου και τα μυρωδικά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και γαρνίρετε με φέτες λάιμ και φρέσκια πιπεριά.

Περιχύστε με τη σάλτσα nuoc cham λίγο πριν το φάτε και ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Συνοπτικά

  • Το βιετναμέζικο μπολ συνδυάζει noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά για μια ισορροπημένη ασιατική γεύση.
  • Κεφτεδάκια από χοιρινό ή κοτόπουλο αρωματίζονται με σκόρδο, τζίντζερ και σάλτσες σόγιας και ψαριού.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με rice noodles, μαρούλι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιανδρο και βασιλικό.
  • Η βιετναμέζικη σάλτσα nuoc cham προσθέτει μια γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή γεύση.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ