Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και ψαριού.

Τα κεφτεδάκια ψήνονται μέχρι να ροδίσουν και συνδυάζονται με rice noodles, μαρούλι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιανδρος και βασιλικός. Το πιάτο ολοκληρώνεται με τη βιετναμέζικη σάλτσα nuoc cham, που προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό και γευστικό γεύμα, ιδανικό για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

300 γρ. κιμάς χοιρινός ή κοτόπουλο κιμά

1 σκόρδο, λιωμένο

1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. λάδι σησαμιού (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

Για το μπολ:

150 γρ. rice noodles

1 φλ. μαρούλι ή πράσινα φύλλα σαλάτας, ψιλοκομμένα

½ φλ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

½ φλ. φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος

½ φλ. φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

1 λάιμ, κομμένο στη μέση

1 μικρή καυτερή πιπεριά, σε ροδέλες (προαιρετικά)

Για τη βιετναμέζικη σάλτσα ντιπ (nuoc cham):

3 κ.σ. νερό

1½ κ.σ. σάλτσα ψαριού

1½ κ.σ. χυμό λάιμ

1 κ.σ. ζάχαρη

½ σκόρδο, λιωμένο

1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε με τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά με το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, το λάδι σησαμιού, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να «δέσουν» τα αρώματα.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα κεφτεδάκια για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στο γκριλ ή στον φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράστε τις ρυζομακάρονες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 3-4 λεπτά). Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να μη κολλήσουν.

Για τη σάλτσα nuoc cham, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Η γεύση πρέπει να είναι ισορροπημένη: γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή.

Στήστε το πιάτο: τοποθετήστε τις ρυζομακάρονες στη βάση του μπολ, από πάνω το μαρούλι, το αγγούρι, τα φύλλα κόλιανδρου και τα μυρωδικά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και γαρνίρετε με φέτες λάιμ και φρέσκια πιπεριά.

Περιχύστε με τη σάλτσα nuoc cham λίγο πριν το φάτε και ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Συνοπτικά

  • Το βιετναμέζικο μπολ συνδυάζει noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά για μια ισορροπημένη ασιατική γεύση.
  • Κεφτεδάκια από χοιρινό ή κοτόπουλο αρωματίζονται με σκόρδο, τζίντζερ και σάλτσες σόγιας και ψαριού.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με rice noodles, μαρούλι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιανδρο και βασιλικό.
  • Η βιετναμέζικη σάλτσα nuoc cham προσθέτει μια γλυκόξινη, αλμυρή και ελαφρώς καυτερή γεύση.
Διαβάστε επίσης

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ