Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι περιλαμβάνει νερό, ζάχαρη, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας.

Οι πορτοκαλένιοι χαλβάδες ψήνονται και στη συνέχεια σιροπιάζονται, ενώ για γαρνίρισμα προτείνεται λιωμένη άσπρη σοκολάτα και κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι. Η συνταγή τονίζει τη σημασία της προετοιμασίας από την προηγούμενη μέρα για καλύτερη κοπή των μερίδων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

  • 3 µέτρια πορτοκάλια
  • 3 φλ. σιµιγδάλι χονδρό Μιτσίδη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 4 αβγά σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. essence ή πάστα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλ. νερό (το ένα να είναι από το ζουµί που βράσαµε τα πορτοκάλια µας)
  • 2 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόνη κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας

Για το γαρνίρισµα:

  • Άσπρη σοκολάτα λιωµένη σε µπεν µαρί και κοµµατάκια από γλυκό πορτοκάλι ή πορτοκάλι γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουµε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε 4 κοµµάτια. Σε µία µεγάλη κατσαρόλα τα βράζουµε µε νερό που τα καλύπτει όλα για περίπου µισή ώρα και µέχρι να µαλακώσουν καλά.
Τα σουρώνουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν λίγο. Κρατάµε το ζουµί.
Προθερµαίνουµε το φούρνο µας στους 180 βαθµούς. Αφαιρούµε από τα πορτοκάλια µας όσα περισσότερα κουκούτσια µπορούµε. Τα θρυµµατίζουµε σε µπλέντερ µέχρι να µας δώσουν ένα µαλακό πολτό. Τα βάζουµε σε µία µεγάλη λεκάνη µαζί µε το σιµιγδάλι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη και 1 φλ. από το ζουµί που κρατήσαµε και τη βανίλια.
Με έναν αβγοδάρτη ανακατεύουµε πολύ καλά όλα τα υλικά µαζί.
Λαδώνουµε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψί (25 Χ 33) και βάζουµε το µείγµα µέσα αφήνοντάς το να «σταθεί» για µισή ώρα.
Το ψήνουµε για 40-45 λεπτά αναλόγως του φούρνου µας και µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουµε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουµε σε µέτριο κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι. Όταν πάρει βράση, µετρούµε 5 λεπτά και το κατεβάζουµε από τη φωτιά.
Ενόσω είναι ακόµη πολύ ζεστό, σιροπιάζουµε τον χαλβά µας σταδιακά και µέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
Όταν κρυώσει γαρνίρουµε µε την άσπρη σοκολάτα.
Υ.Γ: Καλύτερα είναι όλα τα σιροπιαστά γλυκά µας να τα φτιάχνουµε από την προηγούµενη µέρα. Έτσι µπορούµε να κόβουµε καλύτερα τις µερίδες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder, βανίλια και σιρόπι με κανέλα.
  • Ο χαλβάς ψήνεται και σιροπιάζεται, ενώ γαρνίρεται με λιωμένη άσπρη σοκολάτα και κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι.
  • Προτείνεται προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα για καλύτερη κοπή των μερίδων.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει βρασμό των πορτοκαλιών, ανάμιξη των υλικών και ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ