Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι περιλαμβάνει νερό, ζάχαρη, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας.

Οι πορτοκαλένιοι χαλβάδες ψήνονται και στη συνέχεια σιροπιάζονται, ενώ για γαρνίρισμα προτείνεται λιωμένη άσπρη σοκολάτα και κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι. Η συνταγή τονίζει τη σημασία της προετοιμασίας από την προηγούμενη μέρα για καλύτερη κοπή των μερίδων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

  • 3 µέτρια πορτοκάλια
  • 3 φλ. σιµιγδάλι χονδρό Μιτσίδη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 4 αβγά σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. essence ή πάστα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλ. νερό (το ένα να είναι από το ζουµί που βράσαµε τα πορτοκάλια µας)
  • 2 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόνη κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας

Για το γαρνίρισµα:

  • Άσπρη σοκολάτα λιωµένη σε µπεν µαρί και κοµµατάκια από γλυκό πορτοκάλι ή πορτοκάλι γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουµε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε 4 κοµµάτια. Σε µία µεγάλη κατσαρόλα τα βράζουµε µε νερό που τα καλύπτει όλα για περίπου µισή ώρα και µέχρι να µαλακώσουν καλά.
Τα σουρώνουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν λίγο. Κρατάµε το ζουµί.
Προθερµαίνουµε το φούρνο µας στους 180 βαθµούς. Αφαιρούµε από τα πορτοκάλια µας όσα περισσότερα κουκούτσια µπορούµε. Τα θρυµµατίζουµε σε µπλέντερ µέχρι να µας δώσουν ένα µαλακό πολτό. Τα βάζουµε σε µία µεγάλη λεκάνη µαζί µε το σιµιγδάλι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη και 1 φλ. από το ζουµί που κρατήσαµε και τη βανίλια.
Με έναν αβγοδάρτη ανακατεύουµε πολύ καλά όλα τα υλικά µαζί.
Λαδώνουµε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψί (25 Χ 33) και βάζουµε το µείγµα µέσα αφήνοντάς το να «σταθεί» για µισή ώρα.
Το ψήνουµε για 40-45 λεπτά αναλόγως του φούρνου µας και µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουµε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουµε σε µέτριο κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι. Όταν πάρει βράση, µετρούµε 5 λεπτά και το κατεβάζουµε από τη φωτιά.
Ενόσω είναι ακόµη πολύ ζεστό, σιροπιάζουµε τον χαλβά µας σταδιακά και µέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
Όταν κρυώσει γαρνίρουµε µε την άσπρη σοκολάτα.
Υ.Γ: Καλύτερα είναι όλα τα σιροπιαστά γλυκά µας να τα φτιάχνουµε από την προηγούµενη µέρα. Έτσι µπορούµε να κόβουµε καλύτερα τις µερίδες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder, βανίλια και σιρόπι με κανέλα.
  • Ο χαλβάς ψήνεται και σιροπιάζεται, ενώ γαρνίρεται με λιωμένη άσπρη σοκολάτα και κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι.
  • Προτείνεται προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα για καλύτερη κοπή των μερίδων.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει βρασμό των πορτοκαλιών, ανάμιξη των υλικών και ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ