Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, βανίλια και χυμό λεμονιού, που χτυπιούνται μαζί μέχρι να γίνουν αφράτα.

Η σάλτσα κόκκινων φρούτων γίνεται με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ζάχαρη και κορν φλάουερ, που βράζονται μέχρι να πήξουν. Το cheesecake συντίθεται με την κρέμα πάνω στη βάση, παγώνει για αρκετές ώρες και ολοκληρώνεται με την προσθήκη της σάλτσας πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία (500γρ.) μπισκότα τύπου digestive
• ½ συσκευασία (125γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση
• 3 συσκευασίες (600γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
• 2 φλ. κρέμα γάλακτος
• ½ φλ. ζάχαρη άχνη
• 2 φακελάκια βανίλια
• ¼ – 1/3 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
• 1 συσκευασία (500γρ.) κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
• ½ φλ. ζάχαρη
• 1 κουταλιά κορν φλάουερ
• 1/4 φλ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντε και τα αλέθετε να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνετε σε μια
στρογγυλή φόρμα με ελατήριο 26 εκ. και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε για να «βραχούν» καλά τα μπισκότα και τα πιέζετε με τα δάχτυλα να απλώσουν ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα για ½ ώρα στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Για την κρέμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε να αφρατέψει. Προσθέτετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σχεδόν σφικτή σαντιγί, περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και παγώνετε το cheesecake για 4-6 ώρες.

Για τη σάλτσα: Βάζετε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι. Απλώνετε από πάνω τη ζάχαρη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα φρούτα. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτετε στα φρούτα. Ανακατεύετε δυνατά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να βράσει για ακόμη 1 λεπτό και να αρχίσει να πήζει λίγο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά. Βάζετε τη σος πάνω από το Cheesecake και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο.
  • Η κρέμα του cheesecake φτιάχνεται με τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, βανίλια και χυμό λεμονιού.
  • Η σάλτσα κόκκινων φρούτων γίνεται με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ζάχαρη και κορν φλάουερ.
  • Το cheesecake παγώνει για αρκετές ώρες και ολοκληρώνεται με την προσθήκη της σάλτσας πριν σερβιριστεί.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ