Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με ελαιόλαδο, σκόρδο και κρεμμυδάκι, ενώ το λευκό κρασί προσθέτει μια ιδιαίτερη νότα.

Τα saccottini βράζονται και συνδυάζονται με μια κρεμώδη σάλτσα που αποτελείται από στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Το πιάτο ολοκληρώνεται με μαϊντανό και άνηθο, προσφέροντας μια πλούσια και αρωματική εμπειρία γεύσης.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα και κόκαλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

60 ml λευκό κρασί

100 γρ. (2 γεμάτες κ. σ.) γιαούρτι, στραγγιστό

60 ml κρέμα γάλακτος

¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κ.γ. πιπέρι, μαύρο

125 ml νερό βρασμού μακαρονιών

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

2 Χ 250 γρ. Saccottini 4 cheese «Μιτσίδη»

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει μαζί με 1 κουταλιά αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Κόβουμε τον σολομό σε κυβάκια 15 Χ 15 χιλ. περίπου. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τον σολομό, ένα λεπτό περίπου μέχρι μόλις να ψηθεί. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα saccottini στο νερό με το αλάτι για 4 λεπτά. Παίρνουμε μισό φλιτζάνι από το νερό βρασμού τους και αραιώνουμε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τον σολομό. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια φωτιά. Περιχύνουμε με την κρέμα γιαουρτιού, την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μαύρο πιπέρι και τον μαϊντανό. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι η σος να δέσει.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο άνηθο.

Συνοπτικά

  • - Η συνταγή συνδυάζει saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι για πλούσια γεύση θαλασσινών και ζυμαρικών.
  • - Ο σολομός σοτάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο και κρεμμυδάκι, ενώ το λευκό κρασί προσθέτει ιδιαίτερη νότα.
  • - Τα saccottini βράζονται και συνδυάζονται με κρέμα γιαουρτιού, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα.
  • - Το πιάτο ολοκληρώνεται με μαϊντανό και άνηθο για αρωματική εμπειρία γεύσης.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ