Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ το ντρέσινγκ περιλαμβάνει ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και ταχίνι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το μαγείρεμα του πλιγουριού και το ψήσιμο της κολοκύθας, τα οποία συνδυάζονται με τα υπόλοιπα υλικά. Το πιάτο σερβίρεται πάνω σε φυλλαράκια ρόκας, προσφέροντας μια γευστική και υγιεινή επιλογή.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

175 γρ. πουργούρι Μιτσίδης

2 κουταλάκια σκόνη λαχανικών

500 ml νερό που κοχλάζει

500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια 2 εκ. περίπου

2 κουταλιές ελαιόλαδο

70 γρ. σπόρια ροδιού

40 γρ. σταφίδες

15 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο

2 φλιτζάνια φυλλαράκια ρόκκας

Αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

40 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. μέλι

1 κουταλιά ταχίνι ακατέργαστο

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το πουργούρι σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σκόνη λαχανικών και το ζεματιστό νερό. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σταθεί το πουργούρι μέχρι να κρυώσει. Το ξανίζετε με ένα πιρούνι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζετε τα κομματάκια της κολοκύθας σε ένα ταψί φούρνου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε στον φούρνο και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να είναι ψημένη.

Βάζετε την ψημένη κολοκύθα στο μπολ με το πουργούρι. Προσθέτετε τα ρόδια, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα το κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Ανακατεύετε ελαφρά.

Σε ένα βαζάκι αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνετε το μισό ντρέσινγκ στο μπολ με το πουργούρι και ανακατεύετε.

Για να σερβίρετε, απλώνετε σε πιατέλα τα φυλλαράκια ρόκας. Βάζετε από πάνω το πουργούρι και περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ το ντρέσινγκ έχει ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και ταχίνι.
  • Το πλιγούρι μαγειρεύεται και η κολοκύθα ψήνεται πριν συνδυαστούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η σαλάτα σερβίρεται πάνω σε φυλλαράκια ρόκας για επιπλέον φρεσκάδα και γεύση.
  • Η συνταγή προσφέρει μια υγιεινή και γευστική επιλογή με βασικά και φυσικά υλικά.
Διαβάστε επίσης

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ