Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να απορροφηθεί.
Στη συνέχεια, κακάο, ζάχαρη και γάλα προστίθενται στο μείγμα και μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά. Αφού το ρυζόγαλο κρυώσει, χτυπημένα αυγά με βανίλια αναμειγνύονται και τοποθετούνται σε ταψί ή μπολάκια.
Το ρυζόγαλο ψήνεται για περίπου μία ώρα και σερβίρεται ζεστό ή κρύο, προσφέροντας μια γλυκιά και σοκολατένια απόλαυση.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
200 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
50 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το ψήνουμε με 300 γρ. νερό, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Διαλύουμε το κακάο σε 100 γρ. ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το γάλα. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Έτσι όπως είναι ζεστό, το αδειάζουμε σε λεκάνη και καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια). Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το κρύο ρυζόγαλο, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο ταψί φούρνου ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα (20΄για τα μικρά μπολάκια). Σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πλύσιμο και ψήσιμο ρυζιού γλασέ με νερό μέχρι να απορροφηθεί.
- Προστίθενται κακάο, ζάχαρη και γάλα και μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Αναμειγνύονται κρύο ρυζόγαλο με χτυπημένα αυγά και βανίλια πριν τοποθετηθούν σε ταψί ή μπολάκια.
- Το ρυζόγαλο ψήνεται για περίπου μία ώρα και μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.