Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των λαχανικών, ενώ στη συνέχεια προστίθενται ντομάτες και κρασί για να σιγοβράσουν.

Οι πένες βράζονται και αναμειγνύονται με τη σάλτσα κιμά, ενώ το πιάτο ολοκληρώνεται με στρώσεις τυριών και ψήνεται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, ιδανικό για ένα θρεπτικό γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο

200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο

2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ή ξηρό)

125 ml λευκό κρασί

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες Μιτσίδης

200 γρ. περαστή ντομάτα (πασάτα) Μιτσίδης

500 γρ. πένες τρικολόρε Μιτσίδης

300 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη

200 γρ. χαλλούμι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι, μαϊντανό και θυμάρι. Περιχύνετε με το κρασί. Μετά από 1 λεπτά περίπου προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες και την πασάτα. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.

Βράζετε τα μακαρόνια τρικολόρε σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάγετε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Αναμειγνύετε καλά τα μακαρόνια με τον κιμά. Προσθέτετε λίγο νερό των μακαρονιών (εγώ πρόσθεσα ½ φλιτζάνι).

Βάζετε τα μισά μακαρόνια στη βάση ενός ορθογώνιου κεραμικού σκεύους. Πασπαλίζετε με το μισό τυρί και το μισό χαλλούμι. Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτετε με το υπόλοιπο τυρί και χαλλούμι. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά, συνδυασμένα με τρικολόρε πένες.
  • Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των λαχανικών, προσθέτοντας ντομάτες και κρασί για σιγανό βράσιμο.
  • Οι βρασμένες πένες αναμειγνύονται με τη σάλτσα κιμά και καλύπτονται με στρώσεις τυριών πριν ψηθούν στο φούρνο.
  • Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, ιδανικό για θρεπτικό γεύμα.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ,...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ