Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των λαχανικών, ενώ στη συνέχεια προστίθενται ντομάτες και κρασί για να σιγοβράσουν.
Οι πένες βράζονται και αναμειγνύονται με τη σάλτσα κιμά, ενώ το πιάτο ολοκληρώνεται με στρώσεις τυριών και ψήνεται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, ιδανικό για ένα θρεπτικό γεύμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ή ξηρό)
125 ml λευκό κρασί
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες Μιτσίδης
200 γρ. περαστή ντομάτα (πασάτα) Μιτσίδης
500 γρ. πένες τρικολόρε Μιτσίδης
300 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη
200 γρ. χαλλούμι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι, μαϊντανό και θυμάρι. Περιχύνετε με το κρασί. Μετά από 1 λεπτά περίπου προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες και την πασάτα. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
Βράζετε τα μακαρόνια τρικολόρε σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάγετε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Αναμειγνύετε καλά τα μακαρόνια με τον κιμά. Προσθέτετε λίγο νερό των μακαρονιών (εγώ πρόσθεσα ½ φλιτζάνι).
Βάζετε τα μισά μακαρόνια στη βάση ενός ορθογώνιου κεραμικού σκεύους. Πασπαλίζετε με το μισό τυρί και το μισό χαλλούμι. Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτετε με το υπόλοιπο τυρί και χαλλούμι. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά, συνδυασμένα με τρικολόρε πένες.
- Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των λαχανικών, προσθέτοντας ντομάτες και κρασί για σιγανό βράσιμο.
- Οι βρασμένες πένες αναμειγνύονται με τη σάλτσα κιμά και καλύπτονται με στρώσεις τυριών πριν ψηθούν στο φούρνο.
- Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, ιδανικό για θρεπτικό γεύμα.