Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό και σκόνη λαχανικών, κρεμμύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, φρέσκο σπανάκι, καρότο και κρέμα καρύδας.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και, αν δεν νηστεύετε, τριμμένο χαλούμι. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα, προσθήκη ζωμού και λαχανικών, και τελικό ανακάτεμα με κρέμα καρύδας, για ένα ζεστό και αρωματικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. Κριθαράκι Μιτσίδη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη

1 κουταλάκι Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

2 δέσμες φρέσκο  σπανάκι, μέτρια κομμένο

1 καρότο, χοντροτριμμένο

½ φλ. κρέμα καρύδας

4-5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)

Χαλούμι τριμμένο για σερβίρισμα (αν δεν νηστεύετε)

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει αρκετά και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Εν τω μεταξύ σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3½ φλ. νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο ζωμού και τη σκόνη λαχανικών.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό που ετοιμάσαμε, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο νερό.

Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι και το καρότο, και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται έξτρα αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
  • Η συνταγή χρησιμοποιεί κριθαράκι, φυσικό ζωμό, σκόνη λαχανικών, κρεμμύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, φρέσκο σπανάκι, καρότο και κρέμα καρύδας.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και τριμμένο χαλούμι, εκτός αν νηστεύετε.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα, προσθήκη ζωμού και λαχανικών, και τελικό ανακάτεμα με κρέμα καρύδας για ένα ζεστό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ,...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ