Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό και σκόνη λαχανικών, κρεμμύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, φρέσκο σπανάκι, καρότο και κρέμα καρύδας.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και, αν δεν νηστεύετε, τριμμένο χαλούμι. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα, προσθήκη ζωμού και λαχανικών, και τελικό ανακάτεμα με κρέμα καρύδας, για ένα ζεστό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. Κριθαράκι Μιτσίδη
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
1 κουταλάκι Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 δέσμες φρέσκο σπανάκι, μέτρια κομμένο
1 καρότο, χοντροτριμμένο
½ φλ. κρέμα καρύδας
4-5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
Χαλούμι τριμμένο για σερβίρισμα (αν δεν νηστεύετε)
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει αρκετά και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.
Εν τω μεταξύ σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3½ φλ. νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο ζωμού και τη σκόνη λαχανικών.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό που ετοιμάσαμε, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο νερό.
Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι και το καρότο, και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται έξτρα αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
- Η συνταγή χρησιμοποιεί κριθαράκι, φυσικό ζωμό, σκόνη λαχανικών, κρεμμύδι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, φρέσκο σπανάκι, καρότο και κρέμα καρύδας.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και τριμμένο χαλούμι, εκτός αν νηστεύετε.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα, προσθήκη ζωμού και λαχανικών, και τελικό ανακάτεμα με κρέμα καρύδας για ένα ζεστό και αρωματικό αποτέλεσμα.