Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών.

Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή περιλαμβάνει επίσης κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές, σκόρδο, λευκό κρασί, μουστάρδα, μέλι και χυμό λεμονιού.

Η διαδικασία μαγειρέματος ολοκληρώνεται με την προσθήκη ξύσματος λεμονιού για επιπλέον άρωμα, ενώ το πιάτο σερβίρεται ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύεται ιδανικά από πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε μπουκιές

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

Ξύσμα από ½ λεμόνι

1/3 φλ. λευκό κρασί (ή ζωμό κοτόπουλου)

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι ή λίγο καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίστε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 6–8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε το σε πιάτο και κρατήστε το ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται. Ρίξτε τις πιπεριές και το σκόρδο, σοτάρετε για 3–4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση για 2 λεπτά.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γυαλίσει.

Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι, τηγανητές πατάτες ή ζεστό ψωμί χωριάτικο

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά συνδυάζει φιλέτο κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές και λεμόνι.
  • Η προσθήκη λευκού κρασιού, μουστάρδας, μελιού και χυμού λεμονιού ενισχύει τη γεύση του πιάτου.
  • Το κοτόπουλο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει και σιγοβράζει με τα υπόλοιπα υλικά για να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρεται ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύεται ιδανικά από πουρέ πατάτας, ρύζι ή χωριάτικο ψωμί.
Διαβάστε επίσης

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα 1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια ½ φλ. (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 1...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ