Γαρίδες με έθνικ ρύζι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και των λαχανικών, τη σιγοβράση των γαρίδων με ούζο και πιπεριές, και το σερβίρισμα του ρυζιού με τις μαγειρεμένες γαρίδες από πάνω.

Η συνταγή ενσωματώνει γεύσεις από διάφορες κουζίνες, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1½ φλ. Ρύζι Basmati Μιτσίδη

5 κουταλιές σησαμέλαιο

1 κουταλάκι Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη

1 κουταλιά μπαχαρικά 7 spices

5-6 φρέσκα ή ξηρά φύλλα κάρυ (από τα εθνικ ράφια των υπεραγορών)

½ φλ. ούζο

3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριες ροδέλες

700 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, κατεψυγμένες ή φρέσκιες (προτιμήστε να μην είναι προψημένες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο και σοτάρουμε το ρύζι. Αφού γυαλίσει αρκετά, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με τη σκόνη λαχανικών. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μαζί. Αφού μαραθούν αρκετά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μείγμα 7 μπαχαρικών και τα φύλλα κάρυ και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ούζο και τις πιπεριές και στα 5 λεπτά βάζουμε και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση ρυζιού Basmati και γαρίδων μαγειρεμένων με ούζο και πιπεριές.
  • Το ρύζι σοτάρεται σε σησαμέλαιο πριν μαγειρευτεί με σκόνη λαχανικών.
  • Τα λαχανικά και τα μπαχαρικά σοτάρονται πριν προσθέσουμε το ούζο και τις γαρίδες.
  • Το πιάτο σερβίρεται με το ρύζι ως βάση και τις γαρίδες από πάνω, προσφέροντας έντονες γεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα 1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια ½ φλ. (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 1...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ