Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται ψιλοκομμένες ντομάτες, σκόνη λαχανικών, πάστα ντομάτας, καστανή ζάχαρη, και μπαχαρικά όπως κανέλα.

Το μείγμα σιγοψήνεται με κόκκινο κρασί και εμπλουτίζεται με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Τα πουγκιά βράζονται ξεχωριστά, στραγγίζονται και περιχύνονται με τη σάλτσα, σερβίρονται ζεστά, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα Πουγκιά με 4 Τυριά Μιτσίδη

3 κουταλιές βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη

1 κυπελάκι Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη

1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη καστανή

1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

1½ φλ. κόκκινο κρασί

30-40 φύλλα φρέσκου βασιλικού (ολόκληρα)

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο  και όταν κάψει σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο. Αφού μαραθούν προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη σκόνη λαχανικών, την πάστα ντομάτας και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοψήνουμε για ακόμη 3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βράζουμε τα πουγκιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με την κόκκινη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σερβίρονται ζεστά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά και συνοδεύεται από πλούσια κόκκινη σάλτσα.
  • Η σάλτσα παρασκευάζεται με σοταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδο, προσθέτοντας ντομάτες, σκόνη λαχανικών, πάστα ντομάτας, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Το μείγμα σιγοψήνεται με κόκκινο κρασί και εμπλουτίζεται με φρέσκα φύλλα βασιλικού για επιπλέον άρωμα.
  • Τα πουγκιά βράζονται, στραγγίζονται και περιχύνονται με τη σάλτσα, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ