Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι και καλαμπόκι.

Η συνταγή περιγράφει την προετοιμασία μιας σάλτσας με βάση την κρέμα καρύδας και την πάστα κάρυ, η οποία συνδυάζεται με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, το πιάτο καλύπτεται με μια ελαφριά μπεσαμέλ και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, δημιουργώντας ένα γευστικό και χορταστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Πεννάκι Μιτσίδη

Μισό κοτόπουλο ψητό (ή έτοιμο της ψησταριάς) ξεκοκαλισμένο και κομμένο

1 ½ φλ. κρέμα καρύδας σε κονσέρβα

1 γεμάτη κουταλιά έτοιμη πάστα κάρυ

½ φλ. αναρή ξηρή ή κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. βραστό καλαμπόκι, είτε από κονσέρβα είτε κατεψυγμένο

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη

2 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Για την ελαφριά μπεσαμέλ:

2 κουταλιές Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μιτσίδη

2 κουταλιές βούτυρο

2 φλ. φρέσκο γάλα

1 αυγό

½ φλ. τριμμένη ξηρή αναρή (ή κεφαλοτύρι)

4 κουταλιές Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό (Basilico) Μιτσίδη

Έξτρα παρμεζάνα (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Σμίγουμε την κρέμα καρύδας με την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ξανά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σε βραστό νερό αφού πρώτα προσθέσαμε το ζωμό κότας και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ.

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε το τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά. Γαρνίρουμε με την περαστή ντομάτα και με ακόμη λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνοπτικά

  • Το φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο συνδυάζει ζυμαρικά, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας και πάστα κάρυ για ένα πλούσιο πιάτο.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας σάλτσας που αναμιγνύεται με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο, προσφέροντας αρωματική γεύση.
  • Το πιάτο καλύπτεται με ελαφριά μπεσαμέλ και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι και καλαμπόκι.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ