Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι, ενώ προστίθενται ψιλοκομμένες ντομάτες και ζωμός κότας.
Τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ξεχωριστά με ζωμό και αναμειγνύονται με το κοτόπουλο μόλις γίνουν al dente. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, γαρνιρισμένο με τριμμένο ώριμο χαλούμι.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κοτόπουλο, σε κομμάτια (με κόκκαλο)
• 30γρ ελαιόλαδο
• Μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι τσαγιού μπαχάρι
• 150γρ λευκό κρασί
• 1 κύβο ζωμό κότας Μιτσίδη
• 400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες Μιτσίδη
• 400γρ μακαρόνια κοράλι Μιτσίδη
• Ώριμο χαλούμι
• 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά Μιτσίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετείτε μέσα το κοτόπουλο – σε μια στρώση – και κοκκινίζετε από όλες τις μεριές. Ρίχνετε λίγο φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι, το μπαχάρι (ακοπάνιστο) και το κρασί. Κουνάτε την κατσαρόλα έτσι ώστε το κρασί να πάει παντού και βράζετε
για 1’. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον κύβο ζωμού, διαλυμένο σε 300γρ ζεστό νερό.
Κουνάτε και πάλι την κατσαρόλα, μισοσκεπάζετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, ψήνετε τα μακαρόνια σε μπόλικο ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο ζωμού για ζυμαρικά. Μόλις φτάσουν σε σημείο al dente, σουρώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ψημένο κοτόπουλο.
Ανακατεύετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τριμμένο ώριμο χαλούμι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κοκκινιστό κοτόπουλο μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι.
- Τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ξεχωριστά σε ζωμό και αναμειγνύονται με το κοτόπουλο όταν είναι al dente.
- Το πιάτο σερβίρεται ζεστό και γαρνίρεται με τριμμένο ώριμο χαλούμι.
- Αναλυτική λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης παρέχονται για εύκολη παρασκευή.