Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται με σκόρδο, κύμινο, πάπρικα και πιπέρι καγιέν για πικάντικη γεύση.

Το ντρέσινγκ συνδυάζει ελαιόλαδο, μηλόξυδο, μέλι και δυόσμο, προσδίδοντας φρεσκάδα. Η πίτα ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανή, ενώ τα ρεβίθια σοτάρονται για χρυσαφένιο χρώμα, πριν συνδυαστούν με τα υπόλοιπα υλικά για μια απολαυστική σαλάτα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τη σαλάτα

•Μια πίτα κυπριακή (όχι παφίτικη)

•2 κουταλιές ελαιόλαδο

•2 φλ. ντοµατίνια µοιρασµένα

•2 φλ. αγγούρια σε κυβάκια

•½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο

•½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο

•1 φρέσκο κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο

•2 κουταλιές κουκουνάρι, καβουρδισµένο σε ένα µικρό τηγανάκι

Για τα ρεβίθια

•1 ½ φλ. χονδρά ρεβίθια Μιτσίδη

•2 κουταλιές ελαιόλαδο

•αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι

•2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου

•2 κουταλάκια κύµινο

•2 κουταλάκια πάπρικα

•½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Για το ντρέσινγκ

•¼ φλ. ελαιόλαδο

•2 κουταλιές µηλόξυδο

•1 κουταλάκι µέλι

•1 κουταλιά φρέσκο δυόσµο ψιλοκοµµένο

•αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε τα ρεβίθια σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Κόβετε την πίτα στη µέση οριζοντίως ώστε να έχετε 2 λεπτά κοµµάτια πίτας. Τα βάζετε σε ταψί φούρνου µε την κοµµένη επιφάνεια προς τα πάνω και τα αλείφετε µε το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 10-15 λεπτά µέχρι η πίτα να είναι χρυσαφένια και τραγανή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σπάζετε σε µικρά κοµµατάκια. Μπορείτε να φυλάξετε τα κοµµατάκια σε τάπερ για 4 µέρες.

Στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας. Τα καλύπτετε µε άλλο ένα κοµµάτι χαρτί και τα σκουπίζετε όσο πιο καλά µπορείτε. Τα ξεφλουδίζετε τρίβοντάς τα ελαφρά στα δάκτυλα. Η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα.

Ανακατεύετε τα ρεβίθια σε ένα µπολ µαζί µε το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε κατά διαστήµατα και σοτάρετε 5 λεπτά περίπου, µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα. Προσοχή γιατί πετάγονται! Αν θέλετε µπορείτε να κλείσετε την κατσαρόλα µε το καπάκι και κάθε τόσο να την ανακινείτε για να ανακατεύονται τα ρεβίθια.

Προσθέτετε τη σκόνη σκόρδου και τα µπαχαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Αφήνετε να τηγανιστούν άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας ή ανακινώντας την κατσαρόλα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιµάστε τη σαλάτα: Σε ένα βαζάκι µε καπάκι αναµιγνύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Βάζετε τα ντοµατίνια, τα αγγουράκια, το µαϊντανό, τον κολιανδρο, το κρεµµυδάκι, το κουκουνάρι, τη σπασµένη πίτα και ¼ φλιτζάνι από τα ρεβίθια σε ένα µεγάλο µπολ. Περιχύνετε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε µεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε µε τα υπόλοιπα ρεβίθια και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η σαλάτα με καυτερά ρεβίθια συνδυάζει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι.
  • Τα ρεβίθια ψήνονται με σκόρδο, κύμινο, πάπρικα και πιπέρι καγιέν για έντονη πικάντικη γεύση.
  • Το ντρέσινγκ περιλαμβάνει ελαιόλαδο, μηλόξυδο, μέλι και δυόσμο για φρεσκάδα.
  • Η πίτα ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανή πριν αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά για την τελική σαλάτα.
Διαβάστε επίσης

Γλυκό Πειρασμός Πάβλοβα

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή του γλυκού Πάβλοβα, με αρώματα και γεύσεις από ανθόνερο και χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή μαρέγκας από ασπράδια αβγών, ξανθή...

Πρωινό Μπουρίτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για πρωινό μπουρίτο, χρησιμοποιώντας τορτίγιες ολικής άλεσης, αυγά, σπανάκι και αβοκάντο. Η παρασκευή περιλαμβάνει το σοτάρισμα του σπανακιού, την παρασκευή αφράτων scrambled...

Αυθεντικά Σκωτσέζικα Αυγά

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής αυθεντικών σκωτσέζικων αυγών, ένα κλασικό βρετανικό έδεσμα. Χρησιμοποιούνται βραστά αυγά που τυλίγονται με μείγμα χοιρινού κιμά και μπαχαρικών, στη συνέχεια πανάρονται και τηγανίζονται ή...

Αυθεντική Shakshuka

Η αυθεντική συνταγή για shakshuka περιλαμβάνει αβγά μαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, σκόρδο και αρωματικά μπαχαρικά όπως κύμινο και πάπρικα. Αφού σοταριστούν τα λαχανικά, προστίθεται...

Πράσινο μακαρόνι με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πράσινο μακαρόνι με τυρί, συνδυάζοντας μπρόκολο, μακαρόνια, και διάφορα τυριά όπως μασκαρπόνε και τσένταρ. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του μπρόκολου και των...

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας ζυμαρικά με μια πλούσια σάλτσα από μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και διάφορα αρωματικά συστατικά όπως κονιάκ,...

Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται 12 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο,...

“Πώς ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια χωρίς να κιτρινίζουν τα νύχια;”

Το άρθρο παρέχει πρακτικές συμβουλές για να αποφύγετε το κιτρίνισμα των νυχιών όταν ξεφλουδίζετε μανταρίνια, εξαιτίας των φυσικών ελαίων στη φλούδα τους. Προτείνεται η χρήση εργαλείων όπως ειδικά ξεφλουδιστήρια...

Λεμονόπιτα με σπόρους παπαρούνας

Η λεμονόπιτα με σπόρους παπαρούνας είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη μοναδική υφή των παπαρουνόσπορων. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά,...

Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι

Η πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι αποτελεί μια πιο ελαφριά εναλλακτική στη συνηθισμένη πίτσα, αντικαθιστώντας το ψωμί με μια βάση από κουνουπίδι, αβγά και τυρί. Αυτή η πρωτότυπη συνταγή...

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ