Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά.

Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία μιας τραγανής κρούστας από ψωμί, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού, η οποία προστίθεται στο τέλος για επιπλέον υφή και γεύση.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη μαϊντανού, δυόσμου και κάπαρης, προσφέροντας μια δροσερή και αρωματική νότα, ενώ σερβίρεται με επιπλέον φιλέτα γαύρου.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μακαρόνια βίδες.

1/3 φλ. ελαιόλαδο

8 φιλέτα γαύρο μαρινάτο σε κομματάκια, Blue Island

½ φλ. ελιές Καλαμών, μοιρασμένες χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες

1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ. σ. χυμό λεμονιού

¼ κ. γ. νιφάδες τσίλι ή σκόνη τσίλι

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. κάπαρη (κουτρούβι)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα:

½ φλ. αλεσμένο ψωμί (όχι γαλέτα)

1 κ. σ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον γαύρο, τις ελιές, τις ντομάτες, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και τις νιφάδες τσίλι. Ανακατεύουμε καλά. Αν μας φανεί πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει η πάστα.

Φτιάχνουμε την κρούστα: Βάζουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τελειώνουμε την πάστα: Προσθέτουμε στο μπολ με τις βίδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κάπαρη, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε την κρούστα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με έξτρα φιλέτα γαύρο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο, ελιές Καλαμών, ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα και τσίλι.
  • Προετοιμάζεται τραγανή κρούστα από ψωμί, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού για επιπλέον υφή και γεύση.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με μαϊντανό, δυόσμο και κάπαρη, προσφέροντας δροσερή και αρωματική νότα.
  • Σερβίρεται με επιπλέον φιλέτα γαύρου και ενισχύεται με αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται.
Διαβάστε επίσης

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

Κεφτέδες ντομάτας με κολοκυθάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες με βάση την ντομάτα και τα κολοκυθάκια, ένα αγαπημένο ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το τρίψιμο...

Φράουλα τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φράουλα τιραμισού, ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, τυρί μασκαρπόνε και...

Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ μελιτζάνας και μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χοιρινές μπριζόλες συνοδευόμενες από πουρέ μελιτζάνας και μήλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία και ψήσιμο των μπριζολών, την παρασκευή του πουρέ μελιτζάνας με...

Μοσχαρίσια κοντοπαΐδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή του σεφ Χρήστου Παναγιώτου για μοσχαρίσια κοντοπαΐδια. Απαιτούνται 2 κιλά βοδινό short ribs και διάφορα καρυκεύματα, όπως ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, φρέσκια ρίγανη, σκόνη σκόρδου...

Γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι, ιδανική για ένα γευστικό πρωινό σε μόλις 20 λεπτά. Απλώνοντας τυρί κρέμα και...

Πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται για τη μαρέγκα, τη σαντιγί και τη σάλτσα φρούτων,...

Μπακλαβάδες με αποξηραμένα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακλαβάδες με αποξηραμένα φρούτα, περιγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία παρασκευής τους. Η συνταγή περιλαμβάνει 15 φύλλα μπακλαβά, βούτυρο, αμύγδαλα, καρύδια, αποξηραμένα βερίκοκα και φοινίκια,...

Μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ξεκινά με το ψήσιμο των μελιτζανών σε φέτες, μέχρι να...

Ψητά λαχανικά με αγγλικό λουκάνικο χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά λαχανικά με αγγλικά λουκάνικα χοιρινού. Περιλαμβάνει υλικά όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κόκκινη πιπεριά και κολοκυθάκια, τα οποία συνδυάζονται με μια σος από ελαιόλαδο,...

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ