Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα με τυρί κρέμα, ζελατίνα, κρέμα γάλακτος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ρίγανη, μπούκοβο, και πουρές μαύρης ελιάς.

Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και τοποθετούνται σε στρώσεις με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε μια φόρμα μεμβράνης, η οποία μπαίνει στο ψυγείο για έξι ώρες. Σερβίρεται κομμένη σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
5 µεγάλες κόκκινες πιπεριές,
400 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre) ή 300 γρ. φέτα + 100 γρ. τυρί κρέµα (Cream Cheese),
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7 γρ.),
6 ½ κουταλιές (100 ml) κρέµα γάλακτος,
2 κουταλιές χυµός λεµονιού + 1 κουταλάκι ξύσµα,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 γερή πρέζα µπούκοβο ή νιφάδες τσίλι,
2/3 φλ. πουρές µαύρης ελιάς,

αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι.

Βήματα

Κόβετε τις πιπεριές στη µέση κατά µήκος, αφαιρείτε τα σπόρια τους και τις βάζετε µε τη φλούδα προς τα πάνω σε ταψί του φούρνου, ντυµένο µε αλουµινόχαρτο.

Τις ψήνετε κάτω από το γκριλ (ή σε προθερµασµένο δυνατό φούρνο) µέχρι να καψαλιστούν, τις βγάζετε, τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα µέχρι να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. 

Στο µεταξύ, λαδώνετε ελαφρά µια µικρή µακρόστενη φόρµα για κέικ και ντύνετε το εσωτερικό της µε ένα κοµµάτι πλαστικής µεµβράνης, αφήνοντάς την να εξέχει στα πλευρά.

Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέµα γάλακτος σε ένα µπρικάκι (όχι να κοχλάσει) και ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα.

Την αφήνετε να µουλιάσει για λίγα λεπτά και ύστερα την ανακατεύετε να διαλυθεί.

Απλώνετε τις µισές πιπεριές στον πάτο της φόρµας, τεµαχίζοντάς τις αν χρειάζεται για να καλυφτεί ο πάτος της.

Βάζετε το κατσικίσιο τυρί (ή τη φέτα και το τυρί κρέµα) στη γυάλα του πολυµίξερ ή του µπλέντερ, µαζί µε την κρέµα γάλακτος µε τη ζελατίνα, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τη ρίγανη και το µπούκοβο και τα χτυπάτε για να οµογενοποιηθούν.

Ελέγχετε το αλατοπίπερο. Απλώνετε το µισό µίγµα του τυριού πάνω από τις πιπεριές και το ισιώνετε.

Ύστερα, απλώνετε από πάνω τον πουρέ ελιάς, βάζετε απάνω µια στρώση µε το υπόλοιπο τυρί και τελειώνετε µε µια στρώση µε τις υπόλοιπες πιπεριές.

Σκεπάζετε την επιφάνεια της τερίν µε τα κοµµάτια της πλαστικής µεµβράνης που εξέχουν στα πλευρά και την πιέζετε καλά µε τις παλάµες σας.

Τη βάζετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.

Ξεφορµάρετε την τερίν αναποδογυρίζοντάς τη σε πιατέλα και τη σερβίρετε κοµµένη σε φέτες, µε φρέσκια γαλλική µπαγκέτα ή φρυγανίτσες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για τερίν περιλαμβάνει τυρί, ελιές και πιπεριές ως κύρια συστατικά, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο παρασκευής γευστικού ορεκτικού.
  • Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και στρώνονται με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε φόρμα με μεμβράνη.
  • Το μείγμα παραμένει στο ψυγείο για έξι ώρες για να σφίξει και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
  • Σερβίρεται σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά

Η φανταχτερή σαλάτα με ζυμαρικά είναι μια δροσερή και γευστική επιλογή που συνδυάζει νουντλς με πολύχρωμα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μωβ λάχανο και καρότο, μαζί με γιαπωνέζικα...

Μπάρες με βρώμη και καρύδια

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη,...

Κινέζικα Χοιρινά Παϊδάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κινέζικα χοιρινά παϊδάκια, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας πλούσιας μαρινάδας που περιλαμβάνει σάλτσα Hoisin, σόγιας και γλυκιά σάλτσα τσίλι, καθώς και αρωματικά όπως...

Μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρές υγρές πουτίγκες καραμέλας, ιδανικές για 12 μερίδες. Για την παρασκευή των μίνι κέικ, χρησιμοποιούνται χουρμάδες, βραστό νερό, άρωμα βανίλιας, αλεύρι, μαγειρική σόδα,...

Λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις πατάτες και τις ροδέλες λεμονιού σε ένα...

Τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τσιπούρα φιλέτο με φακές και αρωματική σάλτσα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φακές beluga και φιλέτα τσιπούρας, ενώ η μαρινάδα αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,...

Γλυκό σοκολατένιο κέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σοκολατένιο κέικ, ξεκινώντας με τα απαραίτητα υλικά όπως κακάο, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία εκτέλεσης, η...

Μικρά σπανακοπιτάκια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μικρών σπανακοπιτών. Αρχικά, αναφέρονται τα υλικά για τη γέμιση, όπως το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, ο δυόσμος, η γραβιέρα και η...

Κοτόπουλο Τεριγιάκι στο φριτέζα αέρα

Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο...

Κολοκυθοκεφτέδες με το Air Fryer

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες που προετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά με τη χρήση του Air Fryer. Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, ανάμειξη με...

Μοναδικά πουγκιά με αρνάκι και πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα...

Βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες...

Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη,...

Picanha στη σχάρα

Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...

Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;

Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...

Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix

Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...

Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ