Τερίν µε τυρί, ελιές και πιπεριές για γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τερίν με τυρί, ελιές και πιπεριές, προσφέροντας μια γευστική και εύκολη στην παρασκευή επιλογή για ορεκτικό. Χρησιμοποιούνται κόκκινες πιπεριές, κατσικίσιο τυρί ή φέτα με τυρί κρέμα, ζελατίνα, κρέμα γάλακτος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ρίγανη, μπούκοβο, και πουρές μαύρης ελιάς.

Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και τοποθετούνται σε στρώσεις με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε μια φόρμα μεμβράνης, η οποία μπαίνει στο ψυγείο για έξι ώρες. Σερβίρεται κομμένη σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
5 µεγάλες κόκκινες πιπεριές,
400 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre) ή 300 γρ. φέτα + 100 γρ. τυρί κρέµα (Cream Cheese),
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7 γρ.),
6 ½ κουταλιές (100 ml) κρέµα γάλακτος,
2 κουταλιές χυµός λεµονιού + 1 κουταλάκι ξύσµα,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 γερή πρέζα µπούκοβο ή νιφάδες τσίλι,
2/3 φλ. πουρές µαύρης ελιάς,

αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι.

Βήματα

Κόβετε τις πιπεριές στη µέση κατά µήκος, αφαιρείτε τα σπόρια τους και τις βάζετε µε τη φλούδα προς τα πάνω σε ταψί του φούρνου, ντυµένο µε αλουµινόχαρτο.

Τις ψήνετε κάτω από το γκριλ (ή σε προθερµασµένο δυνατό φούρνο) µέχρι να καψαλιστούν, τις βγάζετε, τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα µέχρι να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. 

Στο µεταξύ, λαδώνετε ελαφρά µια µικρή µακρόστενη φόρµα για κέικ και ντύνετε το εσωτερικό της µε ένα κοµµάτι πλαστικής µεµβράνης, αφήνοντάς την να εξέχει στα πλευρά.

Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέµα γάλακτος σε ένα µπρικάκι (όχι να κοχλάσει) και ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα.

Την αφήνετε να µουλιάσει για λίγα λεπτά και ύστερα την ανακατεύετε να διαλυθεί.

Απλώνετε τις µισές πιπεριές στον πάτο της φόρµας, τεµαχίζοντάς τις αν χρειάζεται για να καλυφτεί ο πάτος της.

Βάζετε το κατσικίσιο τυρί (ή τη φέτα και το τυρί κρέµα) στη γυάλα του πολυµίξερ ή του µπλέντερ, µαζί µε την κρέµα γάλακτος µε τη ζελατίνα, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τη ρίγανη και το µπούκοβο και τα χτυπάτε για να οµογενοποιηθούν.

Ελέγχετε το αλατοπίπερο. Απλώνετε το µισό µίγµα του τυριού πάνω από τις πιπεριές και το ισιώνετε.

Ύστερα, απλώνετε από πάνω τον πουρέ ελιάς, βάζετε απάνω µια στρώση µε το υπόλοιπο τυρί και τελειώνετε µε µια στρώση µε τις υπόλοιπες πιπεριές.

Σκεπάζετε την επιφάνεια της τερίν µε τα κοµµάτια της πλαστικής µεµβράνης που εξέχουν στα πλευρά και την πιέζετε καλά µε τις παλάµες σας.

Τη βάζετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.

Ξεφορµάρετε την τερίν αναποδογυρίζοντάς τη σε πιατέλα και τη σερβίρετε κοµµένη σε φέτες, µε φρέσκια γαλλική µπαγκέτα ή φρυγανίτσες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για τερίν περιλαμβάνει τυρί, ελιές και πιπεριές ως κύρια συστατικά, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο παρασκευής γευστικού ορεκτικού.
  • Οι πιπεριές ψήνονται, ξεφλουδίζονται και στρώνονται με το μείγμα τυριού και πουρέ ελιάς σε φόρμα με μεμβράνη.
  • Το μείγμα παραμένει στο ψυγείο για έξι ώρες για να σφίξει και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
  • Σερβίρεται σε φέτες με φρέσκια μπαγκέτα ή φρυγανίτσες, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ