Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι.
Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για να κρυώσει στο ψυγείο.
Το ζελέ διακοσμείται με σπόρους ροδιού και λίγη δυόσμο πριν σερβιριστεί, προσφέροντας ένα δροσιστικό και γευστικό επιδόρπιο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια (2Χ10γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
1/3 φλ. νερό
3 φλ. χυμό ροδιού
3 κουταλιές ζάχαρη
σπόρους από ρόδι
λίγη δυόσμο για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το νερό και πασπαλίζουμε με τη ζελατίνη. Την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μουλιάσει.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το χυμό ρόδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 3-4 ποτήρια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει. Στολίζουμε με σπόρους από ρόδι και δυόσμο και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε σπιτικό ζελέ με ρόδι χρησιμοποιώντας ζελατίνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη.
- Το μείγμα ζεσταίνεται, μοιράζεται σε ποτήρια και κρυώνει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Πριν το σερβίρισμα, το ζελέ διακοσμείται με σπόρους ροδιού και δυόσμο για έξτρα γεύση και εμφάνιση.
- Η συνταγή προσφέρει ένα δροσιστικό και γευστικό επιδόρπιο εύκολο στην παρασκευή.