Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τριμμένο τζίντζερ, και ψήνεται στο φούρνο.

Η κινόα, μαγειρεμένη με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια, αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι, προσφέροντας μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή γεύματος.

Διαβάστε παρακάτω

Yλικά για τον σολομό
4 φιλέτα σολομό χωρίς δέρμα (250-300 γρ το ένα)
3 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια λάδι σουσαμιού
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές σόγια σος
1 κουτάλι τζίτζερ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Υλικά
200γρ κινόα
200γρ φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σπόρους Μουστάρδας (σινάπι)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 κουταλάκια τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
¼ φλυτζάνι φυλλαράκια κόλιαντρο
1 κουτάλι φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα σολομού σε ένα μικρό ταψάκι. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον σολομο όπως αναγράφονται. Περιχύνετε με το μείγμα το σολομό. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμοί στον αέρα για 12-13 λεπτά μέχρι τα φιλέτα να είναι μόλις ψημένα.

Βάζετε το κινόα σε 750 ml νερό. Προσθέτετε αλάτι και βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι η κινόα να είναι μόλις ψημένη. Απλώνετε τη κινόα σε ένα ταψί για να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε κατά μέρος.
Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και τους σπόρους σιναπιού. Μόλις αλλάξουν χρώμα και αρχίσουν να πετάγονται, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε το τζίτζερ και τα σκόρδα. Σοτάρετε να μυρίσουν.

Κόβετε τη ντομάτα σε καρεδάκια και την προσθέτετε στο τηγάνι. Αφήστε να κατεβάσει τα ζουμιά της και προσθέτετε τη ψημένη κινόα. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύετε το χυμό λεμόνι με τη ζάχαρη. Περιχύνετε τη κινόα και προσθέτετε τον κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε με το σολομό και όλα τα ζουμιά από το ταψί του.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα σολομού με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τζίντζερ.
  • Η κινόα μαγειρεύεται με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια και αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και κρεμμυδάκι, προσφέροντας γεύση και θρεπτική αξία.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ψήσιμο σολομού στο φούρνο και μαγείρεμα κινόας με αρωματικά σε τηγάνι.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ