Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τριμμένο τζίντζερ, και ψήνεται στο φούρνο.

Η κινόα, μαγειρεμένη με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια, αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι, προσφέροντας μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή γεύματος.

Διαβάστε παρακάτω

Yλικά για τον σολομό
4 φιλέτα σολομό χωρίς δέρμα (250-300 γρ το ένα)
3 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια λάδι σουσαμιού
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές σόγια σος
1 κουτάλι τζίτζερ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Υλικά
200γρ κινόα
200γρ φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σπόρους Μουστάρδας (σινάπι)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 κουταλάκια τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
¼ φλυτζάνι φυλλαράκια κόλιαντρο
1 κουτάλι φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα σολομού σε ένα μικρό ταψάκι. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον σολομο όπως αναγράφονται. Περιχύνετε με το μείγμα το σολομό. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμοί στον αέρα για 12-13 λεπτά μέχρι τα φιλέτα να είναι μόλις ψημένα.

Βάζετε το κινόα σε 750 ml νερό. Προσθέτετε αλάτι και βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι η κινόα να είναι μόλις ψημένη. Απλώνετε τη κινόα σε ένα ταψί για να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε κατά μέρος.
Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και τους σπόρους σιναπιού. Μόλις αλλάξουν χρώμα και αρχίσουν να πετάγονται, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε το τζίτζερ και τα σκόρδα. Σοτάρετε να μυρίσουν.

Κόβετε τη ντομάτα σε καρεδάκια και την προσθέτετε στο τηγάνι. Αφήστε να κατεβάσει τα ζουμιά της και προσθέτετε τη ψημένη κινόα. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύετε το χυμό λεμόνι με τη ζάχαρη. Περιχύνετε τη κινόα και προσθέτετε τον κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε με το σολομό και όλα τα ζουμιά από το ταψί του.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα σολομού με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τζίντζερ.
  • Η κινόα μαγειρεύεται με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια και αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και κρεμμυδάκι, προσφέροντας γεύση και θρεπτική αξία.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ψήσιμο σολομού στο φούρνο και μαγείρεμα κινόας με αρωματικά σε τηγάνι.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ