Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τριμμένο τζίντζερ, και ψήνεται στο φούρνο.

Η κινόα, μαγειρεμένη με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια, αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι, προσφέροντας μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή γεύματος.

Διαβάστε παρακάτω

Yλικά για τον σολομό
4 φιλέτα σολομό χωρίς δέρμα (250-300 γρ το ένα)
3 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια λάδι σουσαμιού
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές σόγια σος
1 κουτάλι τζίτζερ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Υλικά
200γρ κινόα
200γρ φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σπόρους Μουστάρδας (σινάπι)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 κουταλάκια τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
¼ φλυτζάνι φυλλαράκια κόλιαντρο
1 κουτάλι φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα σολομού σε ένα μικρό ταψάκι. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον σολομο όπως αναγράφονται. Περιχύνετε με το μείγμα το σολομό. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμοί στον αέρα για 12-13 λεπτά μέχρι τα φιλέτα να είναι μόλις ψημένα.

Βάζετε το κινόα σε 750 ml νερό. Προσθέτετε αλάτι και βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι η κινόα να είναι μόλις ψημένη. Απλώνετε τη κινόα σε ένα ταψί για να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε κατά μέρος.
Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και τους σπόρους σιναπιού. Μόλις αλλάξουν χρώμα και αρχίσουν να πετάγονται, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε το τζίτζερ και τα σκόρδα. Σοτάρετε να μυρίσουν.

Κόβετε τη ντομάτα σε καρεδάκια και την προσθέτετε στο τηγάνι. Αφήστε να κατεβάσει τα ζουμιά της και προσθέτετε τη ψημένη κινόα. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύετε το χυμό λεμόνι με τη ζάχαρη. Περιχύνετε τη κινόα και προσθέτετε τον κόλιαντρο, δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε με το σολομό και όλα τα ζουμιά από το ταψί του.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα σολομού με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, σόγια σος και τζίντζερ.
  • Η κινόα μαγειρεύεται με φασόλια ενταμάμε ή μπιζέλια και αρωματίζεται με σπόρους μουστάρδας, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτα.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και κρεμμυδάκι, προσφέροντας γεύση και θρεπτική αξία.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ψήσιμο σολομού στο φούρνο και μαγείρεμα κινόας με αρωματικά σε τηγάνι.
Διαβάστε επίσης

Λεµονάτο τιραµισού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσερό και καλοκαιρινό λεμονάτο τιραμισού, ιδανικό για να σερβιριστεί μετά από θαλασσινά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός σιροπιού με λεμόνι, καβουρδισμένα...

Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται...

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ