Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, η οποία ψύχεται και ψήνεται για να δημιουργήσει μια τραγανή βάση.

Στη συνέχεια, η γέμιση ετοιμάζεται με κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση και αφήνεται να δέσει. Τέλος, η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ:
160γρ. απλό αλεύρι κοσκινισμένο
25γρ. σκόνη κακάο
100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. παγωμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200ml κρέμα γάλακτος
400γρ. λευκή σοκολάτα
100γρ.Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
200γρ.μασκαρπόνε
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Φρέσκα σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι σε κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα / αέριο ένδειξη 4.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε την ταρτιέρα πάνω από τη ζύμη και κόψτε τη ζύμη γύρω από την ταρτιέρα για να πάρει το σωστό σχήμα. Τοποθετήστε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να ασφαλίσετε τη ζύμη.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και γεμίστε με φασόλια ψησίματος. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε την πίτα από την κατάψυξη και ψήστε για 25 λεπτά. Αφήστε την κρούστα να κρυώσει εντελώς.

ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, φέρτε την κρέμα σε βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε τη γέμιση μασκαρπόνε πάνω από την κρούστα και αφήστε να δέσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, τοποθετήστε τη γέμιση στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια ολοκληρώστε με φρέσκα σμέουρα.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμήστε με φρέσκα σμέουρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βήματα για την παρασκευή μιας σοκολατένιας τάρτας με κρέμα μασκαρπόνε.
  • Η ζύμη πίτας φτιάχνεται από αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, και ψήνεται για τραγανή βάση.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση.
  • Η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και...

Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...

“Πρέπει να καθαρίζω το αντικολλητικό τηγάνι με σαπούνι;”

Το άρθρο αναφέρεται στη σωστή φροντίδα των αντικολλητικών τηγανιών, όπως προτείνουν οι ειδικοί, για να διατηρηθεί η αντικολλητική επίστρωση σε καλή κατάσταση. Μετά τη χρήση για απλά μαγειρέματα, το...

Ο Alchemist του Munk επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας

Το Alchemist στην Κοπεγχάγη, δημιουργία του σεφ Rasmus Munk, επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, performance και κοινωνικό προβληματισμό. Με δύο αστέρια Michelin και καταλαμβάνοντας...

Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν. Η συνταγή περιλαμβάνει...

Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ