Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, η οποία ψύχεται και ψήνεται για να δημιουργήσει μια τραγανή βάση.

Στη συνέχεια, η γέμιση ετοιμάζεται με κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση και αφήνεται να δέσει. Τέλος, η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ:
160γρ. απλό αλεύρι κοσκινισμένο
25γρ. σκόνη κακάο
100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. παγωμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200ml κρέμα γάλακτος
400γρ. λευκή σοκολάτα
100γρ.Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
200γρ.μασκαρπόνε
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Φρέσκα σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι σε κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα / αέριο ένδειξη 4.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε την ταρτιέρα πάνω από τη ζύμη και κόψτε τη ζύμη γύρω από την ταρτιέρα για να πάρει το σωστό σχήμα. Τοποθετήστε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να ασφαλίσετε τη ζύμη.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και γεμίστε με φασόλια ψησίματος. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε την πίτα από την κατάψυξη και ψήστε για 25 λεπτά. Αφήστε την κρούστα να κρυώσει εντελώς.

ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, φέρτε την κρέμα σε βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε τη γέμιση μασκαρπόνε πάνω από την κρούστα και αφήστε να δέσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, τοποθετήστε τη γέμιση στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια ολοκληρώστε με φρέσκα σμέουρα.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμήστε με φρέσκα σμέουρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βήματα για την παρασκευή μιας σοκολατένιας τάρτας με κρέμα μασκαρπόνε.
  • Η ζύμη πίτας φτιάχνεται από αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αλάτι, και ψήνεται για τραγανή βάση.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βούτυρο και μασκαρπόνε, που απλώνεται πάνω στη βάση.
  • Η τάρτα σερβίρεται με φρέσκα σμέουρα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ