Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο.

Η σαλάτα περιλαμβάνει επίσης φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιαντρο και δυόσμο, καθώς και ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι. Η αραβική πίτα ψήνεται με ελαιόλαδο και σουσάμι για ένα τραγανό συνοδευτικό.

Τέλος, η σαλάτα ολοκληρώνεται με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ταχίνι, μέλι και χυμό λεμονιού, προσφέροντας μια ισορροπημένη και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα πικάντικα ρεβίθια:

150 γρ. ρεβύδια χονδρά Μιτσίδης

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι αλάτι

1 ½ κουταλάκι κύμινο

1 ½ κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:

1 πίτα αραβική

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές σουσάμι

1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ντοματίνια μοιρασμένα

1 κρεμμύδι κόκκινο, σε λεπτές ροδέλες

Για το ντρέσινγκ:

60 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές ταχίνι ακατέργαστο

2 κουταλιές μέλι

60 ml χυμό λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια, σε άφθονο κρύο νερό στο οποίο έχετε βάλει τη μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε άφθονο νερό που κοχλάζει, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά όχι να λιώσουν.

Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα απλώνετε σε μια πετσέτα κουζίνας και καλύπτετε με μια άλλη. Τρίβετε καλά τα ρεβύθια ώστε να στεγνώσουν καλά και να φύγει η φλούδα τους. Αν μείνει φλούδα σε κάποια δεν πειράζει. Τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και τα απλώνετε σε ένα ταψί φούρνου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ψήνετε τα ρεβύθια για 10 λεπτά. Τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μισό μείγμα μπαχαρικών. Τα βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C. Μοιράζετε την αραβική πίτα και την αλείβετε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και το θυμάρι. Ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να είναι τραγανή.

Για να συναρμολογήσετε τη σαλάτα, αναμειγνύετε τον κόλιαντρο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα ντοματίνια, και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Θρυμματίζετε λίγη από την πίτα και την προσθέτετε. Προσθέτετε 2 κουταλιές από το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα ρεβύθια και επιπλέον θρυμματισμένη πίτα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε .

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή σαλάτας με φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό, τα οποία μαρινάρονται και ψήνονται στον φούρνο.
  • Η σαλάτα περιλαμβάνει φρέσκα μυρωδικά, ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι, ενώ συνοδεύεται από τραγανή αραβική πίτα με σουσάμι και ελαιόλαδο.
  • Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ταχίνι, μέλι και χυμό λεμονιού, προσφέροντας ισορροπημένη και γευστική εμπειρία.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των συστατικών και τη συναρμολόγηση της σαλάτας.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

Ρικατόνι με σολομό καπνιστό

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο...

Απολαυστικό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού τιραμισού, ξεκινώντας από τα υλικά που χρειάζονται, όπως νερό, καφές, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγό, τυρί μασκαρπόνε και κονιάκ. Αρχικά, ο καφές...

Ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου με σοκολάτα, αναλύοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας. Αρχικά, το ρύζι γλασέ πλένεται και ψήνεται με νερό μέχρι να...

Χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του. Στη...

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ