Η συνταγή για σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιλαμβάνει μια πλούσια σύνθεση υλικών όπως φιογκάκια ζυμαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ενώ το άρωμα του κάρυ και το σησαμέλαιο προσδίδουν ιδιαίτερη γεύση.
Το ντρέσινγκ συνδυάζει βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα και πετιμέζι, εμπλουτίζοντας τη σαλάτα με γλυκόξινες νότες.
Η εκτέλεση είναι απλή: βράζουμε τα ζυμαρικά με κάρυ και σκόνη λαχανικών, τα ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ και τα υπόλοιπα υλικά, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φιογκάκια (Farfalle) Μιτσίδη
1 κ.σ. Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 φλ. κόκκινο κραμπί (λάχανο) ψιλοκομμένο
1 ραπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο (τα κοτσάνια)
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
3/4 φλ. σπασμένα φουντούκια καβουρδισμένα
3 ξηρά σύκα,
20 ξηρά κράνμπερι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. σησαμέλαιο
4.κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα αγγλική
2 κ.σ. έψιμα (πετιμέζι)
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με μπόλικο ζεστό νερό ρίχνουμε τη σκόνη λαχανικών και την 1 κουταλιά κάρυ και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ με το να ανακατέψουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ντρέσινγκ στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κραμπί, το ραπανάκι, το σέλινο, το πιπέρι, τα ξηρά φρούτα, τα φουντούκια και το γλυκό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντάς την με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιέχει φιογκάκια ζυμαρικά, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, με ιδιαίτερη γεύση από κάρυ και σησαμέλαιο.
- Το ντρέσινγκ με βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα και πετιμέζι προσθέτει γλυκόξινες νότες στη σαλάτα.
- Η εκτέλεση περιλαμβάνει βράσιμο των ζυμαρικών με κάρυ, ανάμειξη με ντρέσινγκ και υλικά, και γαρνίρισμα με μαϊντανό.
- Στη σύνθεση της σαλάτας περιλαμβάνονται επίσης ξηρά σύκα, κράνμπερι, φουντούκια και ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι.
