Σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιλαμβάνει μια πλούσια σύνθεση υλικών όπως φιογκάκια ζυμαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ενώ το άρωμα του κάρυ και το σησαμέλαιο προσδίδουν ιδιαίτερη γεύση.

Το ντρέσινγκ συνδυάζει βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα και πετιμέζι, εμπλουτίζοντας τη σαλάτα με γλυκόξινες νότες.

Η εκτέλεση είναι απλή: βράζουμε τα ζυμαρικά με κάρυ και σκόνη λαχανικών, τα ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ και τα υπόλοιπα υλικά, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Φιογκάκια (Farfalle) Μιτσίδη

1 κ.σ. Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

1 κ.σ. σκόνη κάρυ

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 φλ. κόκκινο κραμπί (λάχανο) ψιλοκομμένο

1 ραπανάκι ψιλοκομμένο

1 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο (τα κοτσάνια)

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

3/4 φλ. σπασμένα φουντούκια καβουρδισμένα

3 ξηρά σύκα,

20 ξηρά κράνμπερι

3 κ.σ. ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Για το ντρέσινγκ:

2 κ.σ. σησαμέλαιο

4.κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.σ. μουστάρδα αγγλική

2 κ.σ. έψιμα (πετιμέζι)

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο ζεστό νερό ρίχνουμε τη σκόνη λαχανικών και την 1 κουταλιά κάρυ και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ με το να ανακατέψουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.

Την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ντρέσινγκ στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κραμπί, το ραπανάκι, το σέλινο, το πιπέρι, τα ξηρά φρούτα, τα φουντούκια και το γλυκό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντάς την με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιέχει φιογκάκια ζυμαρικά, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, με ιδιαίτερη γεύση από κάρυ και σησαμέλαιο.
  • Το ντρέσινγκ με βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα και πετιμέζι προσθέτει γλυκόξινες νότες στη σαλάτα.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει βράσιμο των ζυμαρικών με κάρυ, ανάμειξη με ντρέσινγκ και υλικά, και γαρνίρισμα με μαϊντανό.
  • Στη σύνθεση της σαλάτας περιλαμβάνονται επίσης ξηρά σύκα, κράνμπερι, φουντούκια και ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι.
Διαβάστε επίσης

Μπύρα με κοτόπουλο

Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο,...

Κρέμα Αναρρόφησης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά...

Κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ, δημιουργία της Χριστίνας Χριστοφή. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι, και...

Ψυγείου μπισκοτάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα

Η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει ψητά σπαράγγια και ντοματίνια με κρουτόν ψωμιού και τριμμένη φέτα. Η βινεγκρέτ, που...

Clean Eating: Η διατροφική μόδα που ήρθε για να μείνει

Το Clean Eating είναι μια διατροφική τάση που προωθεί την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων, αποφεύγοντας τα προϊόντα με πρόσθετα και συντηρητικά. Παρουσιάζεται ως τρόπος ζωής που υπόσχεται υγεία και...

Αστέριος Κουστούδης: Γνωρίστε τον πολυβραβευμένο σεφ που θα δημιουργήσει στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου!

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, γνωστός για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των πιάτων του. Ως executive chef στα πολυτελή ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία»...

Μουσακάς με απλή μπεσαμέλ

Ο μουσακάς, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα με καταγωγή από την Ανατολή, αποκτά μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή με απλή μπεσαμέλ. Η συνταγή περιλαμβάνει στρώσεις από ψημένες μελιτζάνες,...

Τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα digestive και καρυδόψιχα, μέχρι την καραμέλα και το μείγμα του...

Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Για τη μους χρησιμοποιούνται αναρή, στραγγιστό γιαούρτι και αγγουράκια...

Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα,...

Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή,...

Ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα

Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι...

Ριζότο με πράσινη πινελιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό...

Γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Τα βασικά συστατικά για το μπράουνι είναι αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Μπολονέζ λαζάνια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπολονέζ λαζάνια, ξεκινώντας από τα υλικά που απαιτούνται για τη σάλτσα μπολονέζ και τη μπεσαμέλ, καθώς και την προετοιμασία τους. Η συνταγή περιλαμβάνει την...

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων. Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη,...

Kantinaki: Ο μικρός αδελφός του «Kantina» στην Πινδάρου

Το Kantinaki, ο νέος χώρος στην Πινδάρου, αποτελεί τον μικρό αδελφό του γνωστού «Kantina» και προσφέρει υγιεινές επιλογές για πρωινό. Με την άφιξή του, εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας...

Η Blue Island μαζί με τη CYMEPA διοργάνωσαν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία του Λιμανιού Ζυγίου

Η Blue Island, σε συνεργασία με τη CYMEPA, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο λιμανάκι Ζυγίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας. Η...

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ