Σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια αποτελεί μια θρεπτική και γευστική πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας. Η βάση της περιλαμβάνει κινόα, η οποία βράζεται και αναμειγνύεται με κονσέρβες λαχανικών Bonduelle Mexico Mix και κόκκινα φασόλια.

Προστίθενται κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός, και προαιρετικά καυτερή πιπεριά και αβοκάντο. Το dressing φτιάχνεται με ελαιόλαδο, χυμό lime, ξίδι, maple syrup ή μέλι, μουστάρδα Dijon, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Η σαλάτα ολοκληρώνεται με toppings όπως σπόροι κολοκύθας ή ηλιόσποροι και φύλλα ρόκας, προσφέροντας μια δροσερή και ισορροπημένη γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

2 κονσέρβες Bonduelle Mexico Mix 425 ml

2 κονσέρβες Bonduelle Κόκκινα φασόλια 212 ml

300 γρ. κινόα (λευκή ή πολύχρωµη)

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1/2 µατσάκι φρέσκος κόλιανδρος ή µαϊντανός ψιλοκοµµένος

1 µικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

1 αβοκάντο κοµµένο σε κύβους (προαιρετικά)

2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σοτάρισµα των λαχανικών αν θέλουµε)

Για το dressing:

80 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυµός lime ή λεµονιού

1 κ.σ. µηλόξιδο ή λευκό ξίδι

1 κ.σ. maple syrup ή µέλι

1 κ.γ. µουστάρδα Dijon

1/2 κ.γ. κύµινο σε σκόνη

Αλάτι & φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Προαιρετικά toppings:

Σπόροι κολοκύθας ή ηλιόσποροι

Καβουρδισµένο σουσάµι

Φύλλα ρόκας ή baby φύλλα σαλάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιµασία βάσης: Ξεπλένουµε καλά την κινόα και τη βράζουµε σε αναλογία 1 µέρος κινόα : 2 µέρη νερό, για περίπου 15 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει. Τη σουρώνουµε, τη «φουσκώνουµε» µε πιρούνι και την αφήνουµε να κρυώσει.

Προετοιµασία λαχανικών: Στραγγίζουµε καλά τις κονσέρβες Mexico Mix και Red Kidney Beans. Εφόσον θέλουµε πιο έντονη γεύση, µπορούµε να σοτάρουµε ελαφρώς τις πιπεριές και το κρεµµύδι µε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι για 2–3 λεπτά. (ή να τα κρατήσουµε ωµά για πιο δροσερή σαλάτα). Σε µεγάλο µπολ βάζουµε την κινόα, το Mexico Mix, τα kidney beans, τις πιπεριές, το κρεµµύδι, το κόλιανδρο και το αβοκάντο (αν χρησιµοποιήσουµε).

Παρασκευή dressing: Σε µικρό µπολ ανακατεύουµε το ελαιόλαδο, τον χυµό lime, το ξίδι, το maple syrup, τη µουστάρδα, το κύµινο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάµε µε σύρµα µέχρι να γίνει οµοιογενές.

Στήσιµο & σερβίρισµα: Περιχύνουµε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουµε απαλά. Διορθώνουµε σε αλάτι και οξύτητα ανάλογα µε το γούστο. Πασπαλίζουµε µε σπόρους ή φύλλα ρόκας και σερβίρουµε δροσερή.

Συνοπτικά

  • Η σαλάτα κινόα περιλαμβάνει λαχανικά Μεξικού, κόκκινα φασόλια και ποικιλία λαχανικών για πλήρη θρεπτική αξία.
  • Το dressing αποτελείται από ελαιόλαδο, χυμό lime, ξίδι, μέλι ή maple syrup, και μουστάρδα Dijon.
  • Μπορεί να προσθέσετε καυτερή πιπεριά και αβοκάντο για επιπλέον γεύση, ενώ η σαλάτα ολοκληρώνεται με σπόρους ή φύλλα ρόκας.
  • Η σαλάτα συνδυάζει υλικά όπως η κινόα και τα φασόλια για μια δροσερή και ισορροπημένη γεύση.
Διαβάστε επίσης

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ