Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Η επικάλυψη παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και λευκή σοκολάτα. Αφού ψηθούν τα cupcakes, γαρνίρονται με τη λευκή σοκολάτα και προαιρετικά με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
Για τα cupcakes
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι αλάτι
80 γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλάκι κακάο
2 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
200 γρ. γάλα
1 κουταλάκι λευκό ξίδι
καρύδια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μαρμελάδα φράουλας (προαιρετικά)
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα για 3-4’. Ακολούθως, χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι σε λειτουργία ρίχνετε μέσα ένα-ένα τα αβγά. Σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια. Παράλληλα, αναμιγνύετε το γάλα με το ξίδι. Εναλλάξ βάζετε λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.

Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στις ειδικές φόρμες για μάφινς τοποθετείτε χάρτινα φορμάκια για cupcakes. Με ένα κουτάλι γεμίζετε μέχρι τη μέση τα φορμάκια. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20’ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός cupcake. Για την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και αδειάζετε από πάνω τη ζεστή κρέμα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ακολούθως τοποθετείτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για περίπου 20’.

Αφού παγώσει αδειάζετε τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να διογκωθεί. Συναρμολόγηση. Αφού κρυώσουν τα cupcakes, τοποθετείτε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με αγκαθωτό κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes. Σερβίρετε αν θέλετε με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αναλυτικά υλικά και βήματα για την παρασκευή των Red Velvet Cupcakes.
  • Για τα cupcakes χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Η επικάλυψη γίνεται με κρέμα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, που ανακατεύονται και ψύχονται μέχρι να διογκωθούν.
  • Τα cupcakes γαρνίρονται με λευκή σοκολάτα και προαιρετικά με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.
Διαβάστε επίσης

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ