Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Η επικάλυψη παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και λευκή σοκολάτα. Αφού ψηθούν τα cupcakes, γαρνίρονται με τη λευκή σοκολάτα και προαιρετικά με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
Για τα cupcakes
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι αλάτι
80 γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλάκι κακάο
2 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
200 γρ. γάλα
1 κουταλάκι λευκό ξίδι
καρύδια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μαρμελάδα φράουλας (προαιρετικά)
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα για 3-4’. Ακολούθως, χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι σε λειτουργία ρίχνετε μέσα ένα-ένα τα αβγά. Σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια. Παράλληλα, αναμιγνύετε το γάλα με το ξίδι. Εναλλάξ βάζετε λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.

Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στις ειδικές φόρμες για μάφινς τοποθετείτε χάρτινα φορμάκια για cupcakes. Με ένα κουτάλι γεμίζετε μέχρι τη μέση τα φορμάκια. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20’ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός cupcake. Για την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και αδειάζετε από πάνω τη ζεστή κρέμα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ακολούθως τοποθετείτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για περίπου 20’.

Αφού παγώσει αδειάζετε τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να διογκωθεί. Συναρμολόγηση. Αφού κρυώσουν τα cupcakes, τοποθετείτε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με αγκαθωτό κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes. Σερβίρετε αν θέλετε με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αναλυτικά υλικά και βήματα για την παρασκευή των Red Velvet Cupcakes.
  • Για τα cupcakes χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Η επικάλυψη γίνεται με κρέμα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, που ανακατεύονται και ψύχονται μέχρι να διογκωθούν.
  • Τα cupcakes γαρνίρονται με λευκή σοκολάτα και προαιρετικά με καρύδια και μαρμελάδα φράουλας.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ