Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση.
Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των συστατικών, το σχηματισμό της ζύμης σε κορμό και την ψύξη πριν το ψήσιμο.
Τα μπισκότα ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά, προσφέροντας μια εύκολη και γρήγορη λύση για σπιτικά γλυκίσματα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
80 γρ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
60 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα πλήρες
1 βανίλια
¼ κουταλάκι αλάτι
160 γρ. αλεύρι φαρίνα
30 γρ. φουντούκια, χοντροαλεσμένα
50 γρ. σοκολάτα μαύρη, χοντροκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια.
Κοσκινίζετε κατευθείαν στο μίγμα το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε τα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας και αναμειγνύετε καλά. Η ζύμη θα είναι μαλακιά.
Φτιάχνετε ένα κορμό με το μείγμα μέγεθος περίπου 10 εκατοστά. Το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Κόβετε 1 εκ. φέτες και τις βάζετε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή για μπισκότα ψυγείου περιλαμβάνει βούτυρο, ζάχαρη, γάλα, βανίλια, αλάτι, αλεύρι, φουντούκια και σοκολάτα.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει ανάμειξη των υλικών, σχηματισμό της ζύμης σε κορμό και ψύξη πριν το ψήσιμο.
- Τα μπισκότα ψήνονται στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά, προσφέροντας μια εύκολη λύση για σπιτικά γλυκίσματα.
- Η συνταγή είναι γρήγορη και απλή, κάνοντάς την ιδανική για καθημερινή παρασκευή.
