Πράσινο μακαρόνι με τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πράσινο μακαρόνι με τυρί, συνδυάζοντας μπρόκολο, μακαρόνια, και διάφορα τυριά όπως μασκαρπόνε και τσένταρ. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του μπρόκολου και των μακαρονιών, το σοτάρισμα σκόρδου και πράσου, και την ανάμιξη με κρέμα γάλακτος και μπαχαρικά.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια τραγανή επικάλυψη από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό, προσφέροντας μια γευστική και χορταστική επιλογή για το τραπέζι.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

300 γρ. μακαρόνια “elbow” Μιτσίδη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένες

1 πράσο σε λεπτές φέτες

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

160 ml νερό που βράσατε τα μακαρόνια

125 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη:

70 γρ. αλεσμένο ψωμί

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει βάζετε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολο και βράζετε 6 λεπτά. Τα βγάζετε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα ξεπλένετε αμέσως με κρύο νερό. Αυτό θα σταματήσει τον βρασμό και το μπρόκολο θα διατηρήσει το πράσινο του χρώμα.

Στο ίδιο νερό που βράσατε το μπρόκολο, βάζετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Φυλάγετε ένα περίπου φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα σκόρδα και το πράσο. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το πράσο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μακαρόνια.

Βάζετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και προσθέτετε 160 ml από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Βάζετε το μείγμα στο μπολ με τα μακαρόνια.

Κόβετε το μπρόκολο σε πιο μικρά κομμάτια (μπουκιές) αφήνοντας κάποια λίγο μεγαλύτερα. Και το προσθέτετε και αυτό στο μπολ με τα μακαρόνια μαζί με το τυρί τσένταρ. Ανακατεύετε ελαφρά. Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα μακρόστενο ή οβάλ σκεύος φούρνου.

Για να φτιάξετε την επικάλυψη ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνια των μακαρονιών. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, στους 180°C, για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να είναι τραγανή. Σερβίρονται ζεστά.

Συνοπτικά

  • - Η συνταγή συνδυάζει μπρόκολο, μακαρόνια και τυριά όπως μασκαρπόνε και τσένταρ.
  • - Περιλαμβάνει σοτάρισμα σκόρδου και πράσου, και ανάμιξη με κρέμα γάλακτος και μπαχαρικά.
  • - Ολοκληρώνεται με τραγανή επικάλυψη από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.
  • - Ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρεται ζεστό.
Διαβάστε επίσης

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ