Πράσινο μακαρόνι με τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πράσινο μακαρόνι με τυρί, συνδυάζοντας μπρόκολο, μακαρόνια, και διάφορα τυριά όπως μασκαρπόνε και τσένταρ. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του μπρόκολου και των μακαρονιών, το σοτάρισμα σκόρδου και πράσου, και την ανάμιξη με κρέμα γάλακτος και μπαχαρικά.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια τραγανή επικάλυψη από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό, προσφέροντας μια γευστική και χορταστική επιλογή για το τραπέζι.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

300 γρ. μακαρόνια “elbow” Μιτσίδη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένες

1 πράσο σε λεπτές φέτες

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

160 ml νερό που βράσατε τα μακαρόνια

125 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη:

70 γρ. αλεσμένο ψωμί

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει βάζετε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολο και βράζετε 6 λεπτά. Τα βγάζετε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα ξεπλένετε αμέσως με κρύο νερό. Αυτό θα σταματήσει τον βρασμό και το μπρόκολο θα διατηρήσει το πράσινο του χρώμα.

Στο ίδιο νερό που βράσατε το μπρόκολο, βάζετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Φυλάγετε ένα περίπου φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα σκόρδα και το πράσο. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το πράσο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μακαρόνια.

Βάζετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και προσθέτετε 160 ml από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Βάζετε το μείγμα στο μπολ με τα μακαρόνια.

Κόβετε το μπρόκολο σε πιο μικρά κομμάτια (μπουκιές) αφήνοντας κάποια λίγο μεγαλύτερα. Και το προσθέτετε και αυτό στο μπολ με τα μακαρόνια μαζί με το τυρί τσένταρ. Ανακατεύετε ελαφρά. Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα μακρόστενο ή οβάλ σκεύος φούρνου.

Για να φτιάξετε την επικάλυψη ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνια των μακαρονιών. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, στους 180°C, για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να είναι τραγανή. Σερβίρονται ζεστά.

Συνοπτικά

  • - Η συνταγή συνδυάζει μπρόκολο, μακαρόνια και τυριά όπως μασκαρπόνε και τσένταρ.
  • - Περιλαμβάνει σοτάρισμα σκόρδου και πράσου, και ανάμιξη με κρέμα γάλακτος και μπαχαρικά.
  • - Ολοκληρώνεται με τραγανή επικάλυψη από αλεσμένο ψωμί, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.
  • - Ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρεται ζεστό.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ