Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα.
Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά, ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες και διάφορα μυρωδικά, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών, γέμισμα των πιπεριών και ψήσιμο στο φούρνο.
Η συνταγή είναι ευέλικτη, επιτρέποντας τη χρήση της ίδιας γέμισης και σε άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες.
Διαβάστε παρακάτω

6-8 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
½ κιλό κιμάς αρνίσιος
4 +2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι γλασέ
½ φλ. κουκουνάρια (πινόλια)
½ φλ. μαϊντανό
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή και ξηρό
4 κουταλιές σταφιδάκια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ κουταλάκι κανέλα
2 λεμόνια, ο χυμός
αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ξεπλένετε τις πιπεριές και κόβετε ένα οριζόντιο κομμάτι (που θα λειτουργήσει και ως καπάκι) και αφαιρείτε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τους σπόρους.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του κιμά (μην τις γεμίζετε τελείως γιατί θα χυθεί η γέμιση) και σκεπάστε τις με το καπάκι τους. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε από πάνω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και νερό που να τις καλύψει μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές πιπεριές με αρνίσιο κιμά, ρύζι και αρωματικά συστατικά.
- Η γέμιση περιλαμβάνει κουκουνάρια, σταφίδες, μαϊντανό, δυόσμο και καρυκεύματα, ενώ οι πιπεριές ψήνονται στο φούρνο.
- Η συνταγή είναι ευέλικτη και μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
- Το πιάτο συνδυάζει τη γλυκύτητα της πιπεριάς με αρωματικά στοιχεία για μια εθιστική γεύση.