Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με γεύση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά, ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες και διάφορα μυρωδικά, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών, γέμισμα των πιπεριών και ψήσιμο στο φούρνο.

Η συνταγή είναι ευέλικτη, επιτρέποντας τη χρήση της ίδιας γέμισης και σε άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες.

Διαβάστε παρακάτω

Ένα πιάτο γεμάτο χρώματα κι αρώματα. Η γλυκάδα της πιπεριάς σε συνδυασμό με τον αρωματικό κιμά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά… εθιστική! Την ίδια γέμιση μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες.

Untitled 1
Υλικά
6-8 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
½ κιλό κιμάς αρνίσιος
4 +2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι γλασέ
½ φλ. κουκουνάρια (πινόλια)
½ φλ. μαϊντανό
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή και ξηρό
4 κουταλιές σταφιδάκια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ κουταλάκι κανέλα
2 λεμόνια, ο χυμός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε. Όταν ασπρίσει βάζετε το κρασί, τη ντομάτα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, την κανέλα, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά περίπου, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.  Ξεπλένετε τις πιπεριές και κόβετε ένα οριζόντιο κομμάτι (που θα λειτουργήσει και ως καπάκι) και αφαιρείτε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τους σπόρους.

Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του κιμά (μην τις γεμίζετε τελείως γιατί θα χυθεί η γέμιση) και σκεπάστε τις με το καπάκι τους. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνετε από πάνω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και νερό που να τις καλύψει μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές πιπεριές με αρνίσιο κιμά, ρύζι και αρωματικά συστατικά.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει κουκουνάρια, σταφίδες, μαϊντανό, δυόσμο και καρυκεύματα, ενώ οι πιπεριές ψήνονται στο φούρνο.
  • Η συνταγή είναι ευέλικτη και μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
  • Το πιάτο συνδυάζει τη γλυκύτητα της πιπεριάς με αρωματικά στοιχεία για μια εθιστική γεύση.
Διαβάστε επίσης

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ