Πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά – Το μυστικό γευστικό θησαυρό των περισσευμάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα υλικά, όπως ψιλοκομμένο κρέας, αυγά, τυριά και μυρωδικά, η συνταγή προσφέρει μια χορταστική και νόστιμη επιλογή.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στρώνουμε τη γέμιση σε φύλλο κρούστας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, μετατρέπουμε τα περισσεύματα σε έναν γευστικό θησαυρό.

Διαβάστε παρακάτω

Μετά το Πάσχα , τα ψυγεία γεμίζουν με κομμάτια από αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια που δεν καταναλώθηκαν. Αντί να τα αφήσεις να ξεχαστούν, φτιάξε μια πασχαλινή πίτα με ό,τι απέμεινε από το τραπέζι!

Εύκολη, χορταστική και γεμάτη γεύση, αυτή η πίτα είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα.

Υλικά:

  • Περίπου 300-400 γρ. μαγειρεμένο κρέας (αρνί, κατσίκι ή κοτόπουλο), ψιλοκομμένο
  • 2-3 πασχαλινά αυγά, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ή δυόσμος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα ή ό,τι έχεις στο ψυγείο)
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, λίγο αλάτι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

  • Σοτάρεις το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύεις για λίγα λεπτά.
  • Αποσύρεις απ’ τη φωτιά και προσθέτεις τα αυγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Λαδώνεις ένα ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
  • Ρίχνεις τη γέμιση και την απλώνεις καλά.
  • Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κι αυτά. Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Παρασκευή – Παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας

Η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, είναι μια περίοδος νηστείας για τους πιστούς, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και το λάδι. Το άρθρο προτείνει παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας,...

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα – Τα χρυσά μυστικά ψησίματος από τον μετρ Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοκορετσιού και αρνιού στη σούβλα, δύο παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα. Προτείνει τεχνικές όπως η χρήση καπνοδόχου για τα κάρβουνα,...

Greek salad και αμβροσία! Ντάκος και χωριάτικη στέφονται βασίλισσες των σαλατών παγκοσμίως

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas ανακήρυξε τον ντάκο ως την καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ακολουθούμενο από τη χωριάτικη σαλάτα, γνωστή διεθνώς ως "greek salad". Ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο,...

Κόκκινα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη – Το πανάρχαιο έθιμο που επιβίωσε και η μυστική συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Το άρθρο εστιάζει στο παραδοσιακό έθιμο της βαφής των κόκκινων αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια πρακτική που συμβολίζει τη Σταύρωση του Χριστού και την Ανάσταση. Αναφέρεται στην ιστορική σημασία των...

Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών

Στο άρθρο με τίτλο "Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών", αναδεικνύεται η παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών να ψήνουν πασχαλινά κουλούρια την Μεγάλη Τετάρτη, γεμίζοντας τα...

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

Πάσχα 2025: Η μυστική συνταγή για αξεπέραστο κοκορέτσι!

Το άρθρο του Πέτρου Συρίγου προετοιμάζει τους αναγνώστες για το Πάσχα 2025, εστιάζοντας στη συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι, που υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Παρουσιάζονται τα απαραίτητα...

Ξέρετε τι είναι το κλέφτικο; Η καλύτερη συνταγή για όσους δεν θέλουν αρνί το Πάσχα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη προτείνει μια νόστιμη εναλλακτική για το πασχαλινό τραπέζι με το κλέφτικο, ένα χοιρινό που αργοψήνεται σε αντικολλητικό χαρτί και γίνεται πολύ τρυφερό. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό σπάλα,...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη και πιο απλή συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα, ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι. Ο Πέτρος Συρίγος παρουσιάζει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας ότι η συνταγή...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η ακαταμάχητη συνταγή

Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νηστείες μας οδηγούν σε γευστικές επιλογές χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά. Ο Πέτρος Συρίγος μας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι. Ο συντάκτης, Πέτρος Συρίγος, προτείνει μια εκλεπτυσμένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση κεφαλιού και συκωταριάς αρνιού,...

Οδηγός για το πασχαλινό τραπέζι – Κόκκινα αβγά, σουβλάκια, αρνί και λαχταριστά γλυκά

Το άρθρο προσφέρει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πασχαλινό τραπέζι, παρουσιάζοντας συνταγές για παραδοσιακά πιάτα όπως κόκκινα αβγά, αρνί, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, και γλυκά όπως τσουρέκι και σμυρναίικα κουλουράκια. Ο συγγραφέας,...

Το ακαταμάχητο τσουρέκι το πολίτικο – Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, ιδανικό για το Πάσχα, με οδηγίες από τον Πέτρο Συρίγο. Περιγράφει τα υλικά που χρειάζονται, όπως μαγιά, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο...

Το αυθεντικό λαμπρόψωμο που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Το άρθρο αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού λαμπρόψωμου, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Παρέχει αναλυτική συνταγή με τα απαραίτητα υλικά, όπως μαγιά, αλεύρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, καθώς και...

Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε...

Συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά

Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ,...

Συνταγή για ριζότο με μύδια

Αυτό το άρθρο προτείνει μια νόστιμη συνταγή για ριζότο με μύδια, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως ρύζι, μύδια, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό...

Συνταγή για mousse σοκολάτας bitter

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για mousse σοκολάτας bitter, χρησιμοποιώντας κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, ελαιόλαδο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ