Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.

Αφού σοταριστεί το σκόρδο, προστίθεται το φιστικοβούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας μια απαλή σάλτσα. Στο τέλος, προστίθενται τα ζυμαρικά και τα φιστίκια, και το πιάτο σερβίρεται ζεστό, γαρνιρισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Παπαρδέλες Μιτσίδη

1 κουταλιά Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη

6 κουταλιές φιστικοβούτυρο (peanut butter)

1 φλ. νερό ζεστό από τα ζυμαρικό μας

1 φλ. φιστίκι αράπικο καβουρδισμένο

3 κουταλιές σησαμέλαιο

3 φλ. κοτόπουλο ψημένο στον φούρνο ή της ψησταριάς (ξεκοκαλισμένο και κομμένο)

½ φλ. σόγια σος

2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Αλάτι θαλασσινό & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρμεζάνα τριμμένη (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό. Δεν το θέλουμε να κάψει, ούτε καν να ροδίσει. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το φιστικοβούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε ζεστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού προσθέσαμε σε αυτό τον ζωμό κότας και τη σκόνη λαχανικών. Κρατούμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το νερό που κρατήσαμε στο τηγάνι με το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μας δώσει μία απαλή σάλτσα. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις παπαρδέλες μας και τα φιστίκια, φροντίζοντας να πάει παντού η σάλτσα. 

Σερβίρουμε ενόσω είναι ακόμη ζεστά, με τριμμένη παρμεζάνα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο και πολτοποιημένο σκόρδο.
  • Η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο, σόγια σος και ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.
  • Τα μακαρόνια βράζονται με ζωμό κότας και φυσική σκόνη λαχανικών.
  • Το πιάτο σερβίρεται ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα και φιστίκια.
Διαβάστε επίσης

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια...

Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται...

Ποιος ο λόγος που προσθέτουμε ψωμί ή γαλέτα στα μπιφτέκια; Η τέλεια ποσότητα

Το ψωμί ή η γαλέτα προστίθεται στα μπιφτέκια για να βελτιώσει τη δομή και την υφή τους. Λειτουργούν ως συνδετικό υλικό που αποτρέπει τα μπιφτέκια από το να σπάσουν...

Πέννες με άρωμα βότκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πέννες με άρωμα βότκας, που συνδυάζουν πλούσιες γεύσεις από ντομάτα, φρέσκια κρέμα και παρμεζάνα, ενισχυμένες με βότκα και νιφάδες τσίλι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Στο La Caleta, το Brunch Club δίνει το έναυσμα για τη μέρα

Το La Caleta αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη τη μέρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία brunch που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Με το Brunch Club, η μέρα ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ