Παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως κόκορας, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, πάστα ντομάτας, κρασί και μπαχαρικά, για να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.

Ο κόκορας σοτάρεται και σιγοβράζει με τα υπόλοιπα υλικά για να αποδώσει γεύση στο πιάτο. Στο τέλος, οι παπαρδέλες βράζονται με ζωμό κότας, στραγγίζονται και σερβίρονται με τον κόκορα και τη σάλτσα, γαρνιρισμένα με ξηρή αναρή.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα Παπαρδέλες Μιτσίδη

2 κύβους Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη

1 κόκορα κομμένο σε κομμάτια (ζητήστε τον έγκαιρα από τον κρεοπώλη σας)

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 φλ. Περαστή Ντομάτα (πασάτα) Μιτσίδη

1 κ.γ. μπαχάρι αλεσμένο,

1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη

1 φλ. κόκκινο κρασί

1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

Αλάτι & πιπέρι

2 φλ. ζεστό νερό

Ξηρή αναρή, ψιλοτριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τον κόκορα. Αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε σε αυτήν πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και μετά την πιπεριά και όταν πάρουν μία βράση προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, την πασάτα, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 5-6 λεπτά.

Βάζουμε πίσω στο μείγμα τον κόκορα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και ανακινούμε την κατσαρόλα με το χέρι μας. Προσθέτουμε το κρασί και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να σιγοβράσει.

Βράζουμε τις παπαρδέλες μας σε κατσαρόλα με μπόλικο ζεστό νερό και αφού διαλύσαμε σε αυτό τoυς ζωμούς κότας. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε βαθιά πιατέλα, βάζουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του από πάνω και γαρνίρουμε με την ξηρή αναρή.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την προετοιμασία παπαρδέλων με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί, με λεπτομερή βήματα εκτέλεσης.
  • Ο κόκορας σοτάρεται και σιγοβράζει με κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, πάστα ντομάτας, κρασί και μπαχαρικά για πλούσια γεύση.
  • Οι παπαρδέλες βράζονται με ζωμό κότας, στραγγίζονται και σερβίρονται με τον κόκορα και τη σάλτσα.
  • Το πιάτο γαρνίρεται με ξηρή αναρή για επιπλέον γεύση και παρουσίαση.
Διαβάστε επίσης

Γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Στο άρθρο παρουσιάζεται μια συνταγή για γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο από τον Παντελή Σοφοκλέους. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γαρίδων και το μαρινάρισμά τους με...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: 36 κορυφαία εστιατόρια τιμήθηκαν ως τα καλύτερα της Κύπρου

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025», που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», τιμήθηκαν 36 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου. Η εκδήλωση αναδεικνύει τα...

Μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα

Η συνταγή του σεφ Λούη Παπαγεωργίου για μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα αποτελείται από στρώσεις σφολιάτας γεμισμένες με μια πλούσια κρέμα μαστίχας, που παρασκευάζεται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι και...

Μπύρα με κοτόπουλο

Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο,...

Κρέμα Αναρρόφησης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά...

Κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ, δημιουργία της Χριστίνας Χριστοφή. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι, και...

Ψυγείου μπισκοτάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα

Η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει ψητά σπαράγγια και ντοματίνια με κρουτόν ψωμιού και τριμμένη φέτα. Η βινεγκρέτ, που...

Clean Eating: Η διατροφική μόδα που ήρθε για να μείνει

Το Clean Eating είναι μια διατροφική τάση που προωθεί την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων, αποφεύγοντας τα προϊόντα με πρόσθετα και συντηρητικά. Παρουσιάζεται ως τρόπος ζωής που υπόσχεται υγεία και...

Αστέριος Κουστούδης: Γνωρίστε τον πολυβραβευμένο σεφ που θα δημιουργήσει στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου!

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, γνωστός για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των πιάτων του. Ως executive chef στα πολυτελή ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία»...

Μουσακάς με απλή μπεσαμέλ

Ο μουσακάς, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα με καταγωγή από την Ανατολή, αποκτά μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή με απλή μπεσαμέλ. Η συνταγή περιλαμβάνει στρώσεις από ψημένες μελιτζάνες,...

Τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα digestive και καρυδόψιχα, μέχρι την καραμέλα και το μείγμα του...

Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Για τη μους χρησιμοποιούνται αναρή, στραγγιστό γιαούρτι και αγγουράκια...

Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα,...

Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή,...

Ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα

Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι...

Ριζότο με πράσινη πινελιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό...

Γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Τα βασικά συστατικά για το μπράουνι είναι αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Μπολονέζ λαζάνια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπολονέζ λαζάνια, ξεκινώντας από τα υλικά που απαιτούνται για τη σάλτσα μπολονέζ και τη μπεσαμέλ, καθώς και την προετοιμασία τους. Η συνταγή περιλαμβάνει την...

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων. Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ