Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο, πριν προστεθούν σε ένα μείγμα από χτυπημένα αβγά και δυόσμο.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με κεφαλοτύρι, που λιώνει και ροδίζει κάτω από το γκριλ του φούρνου. Η ομελέτα σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια συνοδευόμενη από πράσινη σαλάτα, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

4 µέτριες πατάτες ξεφλουδισµένες σε ροδέλες

2 µέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

8 αβγά

1 χούφτα φύλλα δυόσµου ψιλοκοµµένα

200 γρ. κεφαλοτύρι, περασµένο από χοντρό τρίφτη (2 φλ. περίπου)

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισµένο νερό για 6-8 περίπου λεπτά, να µαλακώσουν λίγο και τις στραγγίζετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε πετσέτα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι (αν το χερούλι του δεν είναι µεταλλικό, το προστατεύετε τυλίγοντάς το µε διπλό αλουµινόχαρτο) και σοτάρετε µέσα τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντάς τα µέχρι  να µαλακώσουν. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 1-2 λεπτά.

Προθερµαίνετε το γκριλ του φούρνου. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά µε το δυόσµο και αλατοπίπερο και περιχύνετε το µίγµα των κολοκυθιών στο τηγάνι. Ανακατεύετε για λίγο και ύστερα ισιώνετε την επιφάνειά του. Χαµηλώνετε εντελώς τη φωτιά και αφήνετε να πήξει ο πάτος της φριτάτα – για 5 περίπου λεπτά – χωρίς να ανακατεύετε. Σκορπάτε στην επιφάνεια το τυρί και βάζετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ, µέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η φριτάτα. Τη σερβίρετε σε τρίγωνα κοµµάτια µε πράσινη σαλάτα.

Συνοπτικά

  • Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι θρεπτική και γευστική επιλογή για κάθε γεύμα.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει σοταρισμένες πατάτες και κολοκυθάκια, σε συνδυασμό με χτυπημένα αβγά και δυόσμο.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με κεφαλοτύρι που λιώνει και ροδίζει κάτω από το γκριλ.
  • Σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια με πράσινη σαλάτα για ισορροπημένη γεύση.
Διαβάστε επίσης

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

L.C. Γη της Ελιάς: Ένα καινοτόμο, Υψηλής Ποιότητας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο λανσαρίστηκε στην αγορά

Η Laiko Cosmos Trading Ltd λάνσαρε το νέο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "L.C. Γη της Ελιάς" στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων της. Παραγόμενο από εκλεκτούς κυπριακούς ελαιώνες,...

Γαριδοεντσιλάδας για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και...

Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος...

Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη,...

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

Νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες. Τα μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και μπαχαρικά, ενώ οι πατάτες τηγανίζονται μέχρι...

Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν...

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ