Νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, ξεκινώντας από την προετοιμασία των ρεβιθιών από το προηγούμενο βράδυ με μούλιασμα σε νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τα ρεβίθια αναμειγνύονται με κρεμμύδι, γλυκοπατάτα, σκόρδο, μαϊντανό, κόλιανδρο και μπαχαρικά, ενώ προστίθεται ταχίνι και βρώμη για να δημιουργηθεί το μείγμα.

Οι κεφτέδες διαμορφώνονται σε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζονται σε φυτικό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανοί και χρυσαφένιοι. Σερβίρονται αμέσως για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα ρεβίθια:

1 φλ. (200 γρ) ξηρά ρεβίθια

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

3 φλ. νερό

Για τους κεφτέδες:

½ φλ. χοντροκομμένο κρεμμύδι

200 γρ. γλυκοπατάτα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

¼ φλ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

¼ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

1 κουταλάκι κύμινο, αλεσμένο

¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά ταχίνι

4 κουταλιές βρώμη

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με μπόλικο νερό (το νερό να σκεπάζει καλά τα ρεβίθια γιατί θα φουσκώσουν) και τη μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν όσο γίνεται.

Βάζετε τα ρεβίθια στο μπολ ενός food-processor με μεταλλική λεπίδα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σκόρδο, κόλιανδρο, μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ταχίνι. Αλέθετε μέχρι τα υλικά να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι τελείως λιωμένα. Πιέστε λίγο από το μείγμα στα δάκτυλα σας. Αν ενώνεται και μένει μαζί τότε το μείγμα είναι έτοιμο. Βάζετε σε ένα μπολ και αναμειγνύετε με τις τριμμένες πατάτες.

Παίρνετε 1 κουταλιά περίπου από το μίγμα και φτιάχνετε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες. Πιέζετε λίγο τις μπαλίτσες με την παλάμη σας ώστε να μην είναι τελείως σφαιρικές.

Βάζετε σε ένα τηγάνι 1 εκατοστό περίπου φυτικό λάδι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τις μπαλίτσες για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως.

Συνοπτικά

  • Τα ρεβίθια μουλιάζονται από το προηγούμενο βράδυ με νερό και μαγειρική σόδα.
  • Το μείγμα περιλαμβάνει κρεμμύδι, γλυκοπατάτα, σκόρδο, μαϊντανό, κόλιανδρο, μπαχαρικά, ταχίνι και βρώμη.
  • Οι κεφτέδες διαμορφώνονται σε μπαλίτσες και τηγανίζονται σε φυτικό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανοί.
  • Σερβίρονται αμέσως για μέγιστη φρεσκάδα και γεύση.
Διαβάστε επίσης

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ