Νόστιμα Γιουβαρλάκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό.

Το μείγμα πλάθεται και αφήνεται να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Η σούπα παρασκευάζεται με ελαιόλαδο, πατάτα, πράσο, κρεμμύδι, σέλινο, νερό και κύβο ζωμού κοτόπουλου.

Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, προστίθενται τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουν για 30 λεπτά. Το αυγολέμονο, παρασκευάζεται με χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και αυγά, και προστίθεται στη σούπα για να ολοκληρώσει το πιάτο, το οποίο σερβίρεται ζεστό.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

70 γρ. ρύζι Καρολίνα, “Μιτσίδη”

40 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο

20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 μεγάλο αυγό

Για τη σούπα:

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πατάτα, κομμένη σε κύβους

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε φέτες

1,5 λίτρο νερό

1 κύβο ζωμό, κοτόπουλου, “Μιτσίδη”

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

2 λεμόνια, τον χυμό τους

1 κ.σ. κορν φλάουρ

3 μεγάλα αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 24 κεφτεδάκια).

Για να φτιάξουμε τη σούπα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα. Μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Φτιάχνουμε το «αυγολέμονο».

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε με το μείγμα χυμού λεμονιού και 2 κουταλιές ζεστή σούπα. Μεταφέρουμε το μείγμα αυγολέμονο στη σούπα. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Συνοπτικά

  • Η παρασκευή γιουβαρλακίων απαιτεί μοσχαρίσιο κιμά, ρύζι και αρωματικά βότανα για τα κεφτεδάκια.
  • Η σούπα περιλαμβάνει πατάτα, πράσο, κρεμμύδι και σέλινο, βράζοντας με κύβο ζωμού κοτόπουλου.
  • Τα κεφτεδάκια προστίθενται στη σούπα και σιγοβράζουν για 30 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.
  • Το αυγολέμονο παρασκευάζεται με χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και αυγά, ολοκληρώνοντας το πιάτο.
Διαβάστε επίσης

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ