Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό.
Το μείγμα πλάθεται και αφήνεται να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Η σούπα παρασκευάζεται με ελαιόλαδο, πατάτα, πράσο, κρεμμύδι, σέλινο, νερό και κύβο ζωμού κοτόπουλου.
Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, προστίθενται τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουν για 30 λεπτά. Το αυγολέμονο, παρασκευάζεται με χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και αυγά, και προστίθεται στη σούπα για να ολοκληρώσει το πιάτο, το οποίο σερβίρεται ζεστό.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τους κεφτέδες:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
70 γρ. ρύζι Καρολίνα, “Μιτσίδη”
40 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
Για τη σούπα:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε φέτες
1,5 λίτρο νερό
1 κύβο ζωμό, κοτόπουλου, “Μιτσίδη”
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 λεμόνια, τον χυμό τους
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 μεγάλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 24 κεφτεδάκια).
Για να φτιάξουμε τη σούπα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε.
Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα. Μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Φτιάχνουμε το «αυγολέμονο».
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε με το μείγμα χυμού λεμονιού και 2 κουταλιές ζεστή σούπα. Μεταφέρουμε το μείγμα αυγολέμονο στη σούπα. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Συνοπτικά
- Η παρασκευή γιουβαρλακίων απαιτεί μοσχαρίσιο κιμά, ρύζι και αρωματικά βότανα για τα κεφτεδάκια.
- Η σούπα περιλαμβάνει πατάτα, πράσο, κρεμμύδι και σέλινο, βράζοντας με κύβο ζωμού κοτόπουλου.
- Τα κεφτεδάκια προστίθενται στη σούπα και σιγοβράζουν για 30 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.
- Το αυγολέμονο παρασκευάζεται με χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και αυγά, ολοκληρώνοντας το πιάτο.
