Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο, το πιάτο αποκτά πλούσια γεύση.
Το μαρινάρισμα γίνεται με την προσθήκη μαύρης μπίρας και ψιλοκομμένου μαϊντανού, και αφήνεται στο ψυγείο για ένα βράδυ για να απορροφήσει τα αρώματα. Στη συνέχεια, το κοτόπουλο ψήνεται στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, δημιουργώντας ένα ζουμερό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
Από τον σεφ Χρήστο Παναγιώτου
ΥΛΙΚΑ
12 μπούτια κοτόπουλου
100 ml ελαιόλαδο
10 γρ. πιπέρι
20 γρ. πάπρικα
20 γρ. κύμινο
10 γρ. πιπέρι Καγιέν
10 γρ.σκόρδο σε σκόνη
20 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
½ δέσμη μαϊντανού
300 ml μαύρη μπίρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Βάζουμε και τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο. Ανάβουμε το γκριλ μέχρι τους 180 βαθμούς. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Συνοπτικά
- Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου προτείνει συνταγή για κοτόπουλο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά.
- Το κοτόπουλο μαρινάρεται με μαύρη μπίρα, ελαιόλαδο και μπαχαρικά, όπως πάπρικα και κύμινο.
- Η μαρινάδα περιλαμβάνει επίσης πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι σε σκόνη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Το κοτόπουλο ψήνεται στο γκριλ στους 180°C για 20 λεπτά για ζουμερό αποτέλεσμα.
