Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια.
Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των στερεών υλικών, το χτύπημα του βουτύρου με την καστανή ζάχαρη, και την ενσωμάτωση των μήλων στο μείγμα. Τα μπισκότα σχηματίζονται σε μπάλες, τοποθετούνται σε ταψί και ψήνονται στους 175°C για 20 λεπτά, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλ. (130γρ.) μήλα Granny Smith Marlene
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 ½ φλ. (225γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ¾ φλ. (70γρ.) βρώμη
• 1 κουταλάκι (4 γρ.) κανέλα
• ½ κουταλάκι (2γρ.) μαγειρική σόδα
• 1 πρέζα αλάτι
• ¼ φλ. (40γρ.) καρύδια χοντροκομμένα
• ½ φλ. (125γρ.) βούτυρο ανάλατο
• 3/4 φλ. (120γρ.) μαλακή καστανή ζάχαρη (Light brown sugar)
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Στρώνετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Κόβετε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και βάζετε το λεμόνι. Ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα καρύδια.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και βάζετε λίγο – λίγο το μίγμα αλευριού. Τέλος, προσθέτετε τα μήλα και ανακατεύετε.
Mε ένα scoop παγωτού ή με μία ζυγαρία κάνετε μπάλες 50γρ. Τις βάζετε στο ταψί αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζετε ελαφρά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια, κανέλα και βανίλια.
- Η προετοιμασία ξεκινά με την ανάμειξη των στερεών υλικών και το χτύπημα του βουτύρου με την καστανή ζάχαρη.
- Τα μήλα προστίθενται στο μείγμα και σχηματίζονται μπάλες που τοποθετούνται στο ταψί.
- Τα μπισκότα ψήνονται στους 175°C για 20 λεπτά, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.