Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ προστίθενται αυγά και βανίλια.

Το κοσκινισμένο αλεύρι με baking powder, αλάτι και γλυκάνισο αναμειγνύεται με το μείγμα και στη συνέχεια προστίθενται τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις. Η ζύμη σχηματίζεται σε δύο κορμούς και ψήνεται στους 175°C για 30 λεπτά.

Μετά την ψύξη, κόβονται σε φέτες και ψήνονται ξανά στους 150°C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

150 γρ. βούτυρο ανάλατο

280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 βανίλιες

3 αυγά μεγάλα

450 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 κ.γ. Baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. γλυκάνισο

160 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και πολύ χοντροκομμένα

80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

70 γρ. κράνμπερι

1 ασπράδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί φούρνου.

Κτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε τον γλυκάνισο και ανακατέψτε.

Βάζετε το αλεύρι στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπήστε για λίγο (όχι υπερβολικά) και προσθέστε τα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις. Κτυπήστε μόλις να αναμειχθούν.

Μεταφέρετε τη ζύμη (θα είναι πολύ μαλακιά και κολλώδης) στο ταψί. Αλευρώστε καλά τα χέρια σας και σχηματίστε δύο κορμούς. Θα ανοίξουν στο ψήσιμο γι’ αυτό φτιάξτε τους κορμούς όσο πιο κυλινδρικούς μπορείτε. Αλείψετε με το ασπράδι. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήνετε 30 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί με τους κορμούς από το φούρνο και αφήνετε να σταθούν τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε, τόσο το καλύτερο και ευκολότερο για σας να τα κόψετε).

Κόβετε με ένα οδοντωτό μαχαίρι, λίγο διαγώνια, μπισκότα πάχους 1.5 εκατοστό περίπου. Τα γυρίζετε ώστε η κομμένη επιφάνεια να είναι προς τα πάνω.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Βάζετε τα μπισκότι πίσω στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βούτυρο, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού, αυγά, βανίλια και κοσκινισμένο αλεύρι με baking powder, αλάτι και γλυκάνισο.
  • Το μείγμα ανακατεύεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις και σχηματίζονται δύο κορμοί ζύμης.
  • Οι κορμοί ψήνονται στους 175°C για 30 λεπτά και κατόπιν κόβονται σε φέτες.
  • Οι φέτες ψήνονται ξανά στους 150°C μέχρι να γίνουν τραγανές.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ