Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ προστίθενται αυγά και βανίλια.
Το κοσκινισμένο αλεύρι με baking powder, αλάτι και γλυκάνισο αναμειγνύεται με το μείγμα και στη συνέχεια προστίθενται τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις. Η ζύμη σχηματίζεται σε δύο κορμούς και ψήνεται στους 175°C για 30 λεπτά.
Μετά την ψύξη, κόβονται σε φέτες και ψήνονται ξανά στους 150°C μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 αυγά μεγάλα
450 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. Baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. γλυκάνισο
160 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και πολύ χοντροκομμένα
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
70 γρ. κράνμπερι
1 ασπράδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί φούρνου.
Κτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε τον γλυκάνισο και ανακατέψτε.
Βάζετε το αλεύρι στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπήστε για λίγο (όχι υπερβολικά) και προσθέστε τα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις. Κτυπήστε μόλις να αναμειχθούν.
Μεταφέρετε τη ζύμη (θα είναι πολύ μαλακιά και κολλώδης) στο ταψί. Αλευρώστε καλά τα χέρια σας και σχηματίστε δύο κορμούς. Θα ανοίξουν στο ψήσιμο γι’ αυτό φτιάξτε τους κορμούς όσο πιο κυλινδρικούς μπορείτε. Αλείψετε με το ασπράδι. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήνετε 30 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί με τους κορμούς από το φούρνο και αφήνετε να σταθούν τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε, τόσο το καλύτερο και ευκολότερο για σας να τα κόψετε).
Κόβετε με ένα οδοντωτό μαχαίρι, λίγο διαγώνια, μπισκότα πάχους 1.5 εκατοστό περίπου. Τα γυρίζετε ώστε η κομμένη επιφάνεια να είναι προς τα πάνω.
Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Βάζετε τα μπισκότι πίσω στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βούτυρο, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού, αυγά, βανίλια και κοσκινισμένο αλεύρι με baking powder, αλάτι και γλυκάνισο.
- Το μείγμα ανακατεύεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις και σχηματίζονται δύο κορμοί ζύμης.
- Οι κορμοί ψήνονται στους 175°C για 30 λεπτά και κατόπιν κόβονται σε φέτες.
- Οι φέτες ψήνονται ξανά στους 150°C μέχρι να γίνουν τραγανές.