Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα.
Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται από ψιλοκομμένες ντομάτες, ντομάτα passata και ελαιόλαδο με μπαχαρικά.
Τα ζυμαρικά βράζονται, αναμειγνύονται με τη σάλτσα και σερβίρονται με τα μπιφτεκάκια και θρυμματισμένη φέτα, δημιουργώντας ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 300γρ μακαρόνια φιογκάκια
• 150γρ Φέτα
Για τα μπιφτεκάκια:
• 500γρ βοδινό κιμά
• 120γρ κρεμμύδι, τριμμένο
• 25γρ φρυγανιά
• Αλάτι
• Μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
• 250γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
• 250γρ ντομάτα passata
• 20γρ ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι
• 1/2 κουταλάκι σκόνη λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τα μπιφτεκάκια: βάζετε σε λεκάνη όλα τα υλικά μαζί με 150γρ κρύο νερό. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε σε μπιφτεκάκια. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (30’ περίπου).
Για τη σάλτσα ντομάτας, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι. Μισο-σκεπάζετε και ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3’.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο βραστό νερό μέχρι να μισοψηθούν. Σουρώνετε, ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε για 2’ ακόμα.
Σερβίρετε με τα μπιφτεκάκια και θρυμματισμένη φέτα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μπιφτεκάκια από βοδινό κιμά με τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά.
- Η σάλτσα ντομάτας παρασκευάζεται από ψιλοκομμένες ντομάτες, passata και ελαιόλαδο με πάπρικα.
- Τα ζυμαρικά φιογκάκια βράζονται και αναμειγνύονται με τη σάλτσα πριν σερβιριστούν.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη μπιφτεκακίων και θρυμματισμένης φέτας.