Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn flour με ανθόνερο, και το μοίρασμα του μείγματος σε μπολάκια που τοποθετούνται στο ψυγείο για να παγώσουν.
Το γλυκό σερβίρεται με σιρόπι και παγωτό τριαντάφυλλου, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γεύση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές corn flour
3 ποτήρια νερό
1 φακελάκι βανίλια
½ ποτήρι ζάχαρη
Aνθόνερο
Σιρόπι τριαντάφυλλο
Παγωτό τριαντάφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό µε τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτετε το corn flour διαλυµένο µε λίγο ανθόνερο. Αφήνετε το µίγµα να δέσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το µοιράζετε σε ατοµικά µπολάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο µέχρι να παγώσουν. Το σερβίρετε µε τριαντάφυλλο και παγωτό τριαντάφυλλου.
Συνοπτικά
- Το μαχαλεπί παρασκευάζεται με θέρμανση νερού, ζάχαρης και βανίλιας, και προσθήκη corn flour με ανθόνερο.
- Το μείγμα μοιράζεται σε μπολάκια και τοποθετείται στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Σερβίρεται με σιρόπι και ροζ παγωτό τριαντάφυλλο για εκλεπτυσμένη γεύση.
- Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως corn flour, βανίλια, ζάχαρη και ανθόνερο.