Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν.

Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία της σάλτσας με το μπέικον και τη μπεσαμέλ, την ανάμειξή τους με τα μακαρόνια και το τσένταρ, και το ψήσιμο στο φούρνο με μια τραγανή επικάλυψη από κορνφλέικς, ψωμί και παρμεζάνα. Το πιάτο μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί πριν το σερβίρισμα για ένα απολαυστικό γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια «elbow»

120 γρ. μπέικον

1 κουταλιά ελαιόλαδο

90 γρ. βούτυρο ανάλατο

90 γρ. αλεύρι φαρίνα

1 κουταλάκι καλά γεμάτο μουστάρδα ντιζόν

1250 ml γάλα πλήρες

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

400 γρ. τυρί τσένταρ (προτιμώ «Mature cheddar»)

50 γρ. αλεσμένο ψωμί

35 γρ. κορνφλέικς

20 γρ. παρμεζάνα

30 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και φυλάγουμε λίγο από το νερό τους (περίπου 1 φλιτζάνι).

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι το μπέικον να αρχίσει να μυρίζει αλλά να μην κάψει.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κτυπητήρι για να μην σβολιάσει.

Καρυκεύουμε την μπεσαμέλ με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την μπεσαμέλ και το τυρί τσένταρ. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το νερό των μακαρονιών που φυλάξαμε. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ.

Για να φτιάξουμε την κρούστα, θρυμματίζουμε τα κορνφλέικς και τα ανακατεύουμε με το αλεσμένο ψωμί, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Σκορπάμε την κρούστα πάνω από τα μακαρόνια. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να κρατήσετε τα μακαρόνια κατά μέρος ή στο ψυγείο έως και 6 ώρες (χωρίς την κρούστα, έως και 24 ώρες)

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180°C στον αέρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν.
  • Η σάλτσα γίνεται με μπέικον, βούτυρο, αλεύρι και γάλα, καρυκευμένη με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Η τραγανή επικάλυψη αποτελείται από κορνφλέικς, ψωμί, παρμεζάνα και ελαιόλαδο.
  • Το πιάτο μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ