Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας.

Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα, καθώς και τη διαδικασία παρασκευής.

Η εκτέλεση περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών για να δημιουργηθεί μια ζύμη, η οποία στη συνέχεια πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά, δημιουργώντας νόστιμα και αρωματικά μπισκότα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

20 γρ. φλούδα λεμονιού

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φακελάκι βανίλια

250 γρ. βούτυρο ανάλατο

2 κροκάδια

260 γρ. αλεύρι φαρίνα

55 γρ. παπαρουνόσπορο

½ κουταλάκι αλάτι

½ μπείκινγκ πάουντερ

200 γρ. αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα λεμονιού με την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάτε τη λεμονάτη ζάχαρη στο μίξερ με τη βανίλια και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Χτυπάτε καλά να αφρατέψουν και προσθέτετε τα κροκάδια. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το αλεύρι με τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα αμύγδαλα. Χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη για μπισκότα.

Φτιάχνετε μπαλίτσες με το μίγμα στο μέγεθος ενός καρυδιού. Πατάτε τις μπαλίτσες λίγο ώστε να γίνουν λίγο πιο φλατ (όχι πολύ). Τις βάζετε σε ταψί στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε τα μπισκοτάκια στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα.
  • Η διαδικασία ξεκινά με την ανάμειξη της φλούδας λεμονιού με ζάχαρη και συνεχίζεται με την προσθήκη των υπολοίπων υλικών για να σχηματιστεί ζύμη.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες που πατάμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων. Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη,...

Kantinaki: Ο μικρός αδελφός του «Kantina» στην Πινδάρου

Το Kantinaki, ο νέος χώρος στην Πινδάρου, αποτελεί τον μικρό αδελφό του γνωστού «Kantina» και προσφέρει υγιεινές επιλογές για πρωινό. Με την άφιξή του, εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας...

Η Blue Island μαζί με τη CYMEPA διοργάνωσαν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία του Λιμανιού Ζυγίου

Η Blue Island, σε συνεργασία με τη CYMEPA, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο λιμανάκι Ζυγίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας. Η...

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

Κρεμώδες Ρυζόγαλο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο παρουσιάζει τα κύρια είδη πιπεριού και τις εφαρμογές τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας την πολυμορφία και τη γευστική αξία του μπαχαρικού αυτού. Το μαύρο πιπέρι, το πιο κοινό,...

Αλμυρό τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός αλμυρού τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια, που συνδυάζει γεύσεις από τυριά, λαχανικά και μπαχαρικά. Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας τραγανής...

Πικάντικο ινδικό vegan τσίλι µε λαχανικά και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πικάντικο ινδικό vegan τσίλι με λαχανικά και καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας κονσέρβες μανιταριών, καλαμποκιού και αρακά με καρότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού, σκόρδου και τσίλι,...

Γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μια γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και κρεμμύδι με μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά...

Σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια

Η σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια αποτελεί μια θρεπτική και γευστική πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας. Η βάση της περιλαμβάνει κινόα, η οποία...

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ