Λαζάνια στυλ μπολονέζ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που σιγοβράζει για να αποκτήσει γεύση.

Παράλληλα, παρασκευάζεται μια λευκή κρέμα με βούτυρο, αλεύρι και ζωμό. Στη συνέχεια, τα λαζάνια βράζονται ελαφρώς και τοποθετούνται σε στρώσεις με τη σάλτσα μπολονέζ και την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Το πιάτο ψήνεται στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά και σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λαζάνια

150 γρ. παρµεζάνα τριµµένη

Αλάτι, πιπέρι

Για τη µπολονέζ:

1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκοµµένο

4 ντοµάτες ξεφλουδισµένες και ψιλοκοµµένες

250 γρ. µοσχάρι σε κοµµάτια (ή κιµά)

1 ξυλαράκι κανέλας

1 ½ κουταλάκι θυµάρι

1 ½ κουταλάκι ρίγανη

1 ½ κοφτό κουταλάκι κύµινο

1 σκελίδα σκόρδου ξεφλουδισµένη και ψιλοκοµµένη

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. ζωµός (σπιτικός ή από κύβο)

2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη λευκή κρέµα:

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

250 ml ζωµός κρέατος

Αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο τριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε τη σάλτσα µπολονέζ: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το κρέας (ή τον κιµά). Προσθέτετε το κρεµµύδι και το σέλινο, το σκόρδο, την κανέλα, το θυµάρι, τη ρίγανη, το κύµινο, το σκόρδο, το κρασί, την ντοµάτα και το ζωµό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε ώσπου να µαλακώσει καλά το κρέας. Αφαιρείτε τη σκελίδα και κρατάτε τη σάλτσα κατά µέρος. 

Ετοιµάζετε την κρέµα: Ζεσταίνετε το ζωµό. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά πάνω από χαµηλή φωτιά. Προσθέτετε τον ζωµό ανακατεύοντας καλά µε το σύρµα. Μαγειρεύετε σε πολύ χαµηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά (η κρέµα δεν πρέπει να βράσει). Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το µοσχοκάρυδο. Ετοιµάζετε τα λαζάνια: βράζετε σε αλατισµένο νερό λίγα – λίγα τα λαζάνια για 3 – 4 λεπτά. Τα βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα και τα στρώνετε σε βουτυρωµένο ταψί. Βάζετε µια στρώση µπολονέζ.

Συνεχίζετε µε µια στρώση λαζάνια, µετά µπολονέζ κ.ο.κ. µέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά. Στρώνετε την επιφάνεια µε την λευκή κρέµα και πασπαλίζετε µε τριµµένη παρµεζάνα.

Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220 βαθµούς για 35 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε το ταψί για 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο και µετά τα κόβετε. Σερβίρετε τα λαζάνια συνοδεύοντας µε την υπόλοιπη παρµεζάνα χωριστά.

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ