Λαζάνια για Χορτοφάγους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη με μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι.

Η μπεσαμέλ ετοιμάζεται με βούτυρο και γάλα, ενώ η συνταγή προσφέρει επιλογές για vegan εναλλακτικά υλικά. Το στήσιμο περιλαμβάνει στρώσεις λαζάνια, γέμισης και μπεσαμέλ, τελειώνοντας με τυρί στην επιφάνεια.

Ψήνεται στους 180 °C για 35-40 λεπτά και σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέµιση λαχανικών:

2 Βαζάκια Μανιτάρια σε φέτες και λαχανικά σε πικάντικη σάλτσα ντοµάτας 450 ml

2 κονσέρβες Bonduelle Mexico Mix 425 ml

1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. θυµάρι

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Για την µπεσαµέλ:

60 g βούτυρο ή vegan υποκατάστατο

60 g αλεύρι

1 λίτρο φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα

1/2 κ.γ. µοσχοκάρυδο

80 g τριµµένο τυρί ή vegan εναλλακτικό

Αλάτι, πιπέρι

Για το στήσιµο:

12–14 φύλλα λαζάνια (προµαγειρεµένα ή φρέσκα)

100 g επιπλέον τυρί για επικάλυψη (ή vegan τυρί)

Φρέσκος µαϊντανός για γαρνίρισµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιµασία λαχανικών: Στραγγίζουµε τις κονσέρβες Mexico Mix. Σε µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2–3 λεπτά. Προσθέτουµε το σκόρδο, τον πελτέ και τα 2 βαζάκια µε µανιτάρια. Μαγειρεύουµε 5 λεπτά. Προσθέτουµε Mexico Mix και ανακατεύουµε. Αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε ρίγανη, θυµάρι και πάπρικα και αφήνουµε να σιγοβράσει µέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατµιστούν τα πολλά υγρά.

Παρασκευή µπεσαµέλ: Σε κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο, ρίχνουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς µε σύρµα µέχρι να δέσει η κρέµα. Προσθέτουµε µοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τυρί.

Στήσιµο: Σε ταψί (περίπου 30×40 cm) απλώνουµε µια λεπτή στρώση µπεσαµέλ. Τοποθετούµε φύλλα λαζάνια, γέµιση λαχανικών και λίγη µπεσαµέλ. Επαναλαµβάνουµε 3 στρώσεις. Τελειώνουµε µε µπεσαµέλ και τυρί στην επιφάνεια.

Ψήσιµο: Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 °C για 35–40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουµε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουµε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά, όπως μανιτάρια και Mexico Mix, και αρωματικά μυρωδικά.
  • Η μπεσαμέλ παρασκευάζεται με βούτυρο και γάλα, ενώ δίνεται vegan εναλλακτική.
  • Στήσιμο λαζανιών με στρώσεις από λαζάνια, γέμιση και μπεσαμέλ, καλυμμένα με τυρί.
  • Ψήνεται στους 180 °C για 35-40 λεπτά και σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό.
Διαβάστε επίσης

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ