Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κουλί από passion fruit.

Το μίγμα τοποθετείται σε πυρίμαχα μπολάκια, τα οποία ψήνονται σε μπεν μαρί στο φούρνο. Αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη, την οποία καίμε με φλόγιστρο για να δημιουργηθεί μια τραγανή καραμελωμένη κρούστα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με κομμάτι passion fruit.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1300 ml κρέµα γάλακτος

9 κροκάδια αβγών

110 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

4 passion fruit, καθαρισµένα και κοµµένα σε µικρά κοµµατάκια

80 ml κουλί (coulis) από passion fruit

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι την κρέµα και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί.

Χτυπάτε τα κροκάδια των αβγών µε τη ζάχαρη και προσθέτετε και τη βανίλια. Ανακατεύετε µέσα τα passion fruit και το κουλί (coulis) από passion fruit. Όταν ζεσταθεί η κρέµα προσθέτετε το µίγµα των αβγών και ανακατεύετε µε ένα χτυπητήρι, αφού κατεβάσετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Μοιράζετε το µίγµα σε µικρά πυρίµαχα µπολάκια, τα βάζετε σε ένα ταψί και προσθέτετε νερό µέχρι τη µέση των σκευών. Τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά, στους 100οC.

Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τα βάζετε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.

Λίγο πριν τις σερβίρετε πασπαλίζετε την επιφάνεια της κρέµας οµοιόµορφα µε ζάχαρη δηµιουργώντας έτσι µια λεπτή κρούστα. Με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη µέχρι να γίνει σκούρα καραµέλα. Περιµένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραµέλα και να δηµιουργηθεί µια τραγανή κρούστα.

Γαρνίρετε το κάθε µπολάκι µε ένα κοµµατάκι passion fruit και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και passion fruit.
  • Το μείγμα τοποθετείται σε πυρίμαχα μπολάκια και ψήνεται σε μπεν μαρί στο φούρνο.
  • Μετά το ψήσιμο και το κρύωμα, η επιφάνεια πασπαλίζεται με ζάχαρη και καίγεται με φλόγιστρο.
  • Η κρεμ μπρουλέ σερβίρεται γαρνιρισμένη με κομμάτι passion fruit.
Διαβάστε επίσης

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ