Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών και των μπαχαρικών, το σιγοψήσιμο των μπουτιών κοτόπουλου και το βράσιμο των ταλιατέλων, τα οποία στη συνέχεια ανακατεύονται με τη σάλτσα από το κοτόπουλο.
Το πιάτο σερβίρεται με το κοτόπουλο τοποθετημένο πάνω από τις ταλιατέλες, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υφών.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Ταλιατέλες Μιτσίδη
5 κουταλιές σησαμέλαιο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τούρμερικ (κουρκουμά/ κιτρινόριζα) από φρουταρία
5 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά μπαχαρικά για μπάρμπεκιου
5 κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη
1 κουταλιά βούτυρο αλατισμένο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ, μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το τζίντζερ και το τούρμερικ. Τα αφήνουμε να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και τα μπαχαρικά μπάρμπεκιου.
Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου πάνω από το μείγμα που έχει δημιουργηθεί.
Κλείνουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την εστία φωτιάς και τα αφήνουμε να σιγοψήνονται. Στα 15 λεπτά τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά να σιγοψήνονται.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό μαζί με τη σκόνη λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Όταν ψηθούν τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το τηγάνι φροντίζοντας να αφήσουμε μέσα τη σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά.
Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κοτόπουλο με ταλιατέλες και υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και τούρμερικ.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των λαχανικών και μπαχαρικών, σιγοψήσιμο των μπουτιών κοτόπουλου και βράσιμο των ταλιατέλων.
- Το κοτόπουλο αφαιρείται από το τηγάνι, ενώ οι ταλιατέλες ανακατεύονται με τη σάλτσα του κοτόπουλου.
- Το πιάτο σερβίρεται με το κοτόπουλο πάνω από τις ταλιατέλες, προσφέροντας πλούσια αρώματα και υφές.