Κοκ γλυκίσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την κατασκευή του σιροπιού και στη συνέχεια δίνει οδηγίες για την παρασκευή αφράτων cupcakes χωρίς τη χρήση χάρτινων θηκών, εξηγώντας τη σημασία της σωστής ανάμιξης των υλικών.

Ακολουθεί η περιγραφή της κρέμας πατισερί, επισημαίνοντας τη χρήση κορν φλάουερ για να μην κόψει η κρέμα, και η παρασκευή γκανάς σοκολάτας που μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες. Το άρθρο ολοκληρώνεται με τη διαδικασία συναρμολόγησης των κοκ, περιλαμβάνοντας την κοπή, την επάλειψη με σιρόπι, την προσθήκη κρέμας και σοκολάτας, και την τοποθέτηση στο ψυγείο για βέλτιστη γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
#Για το σιρόπι#
½ φλ. νερό
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
#Για τα cupcakes#
50γρ. βούτυρο λιωμένο
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
¾ φλ. αλεύρι Φαρίνα
¼ φλ. κορν φλάουερ
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
¼ κουταλάκι αλάτι
#Για την κρεμα πατισερί#
1 φλ. γάλα πλήρες
½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 ½ κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ
¼ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλο αβγό
2 μεγάλα κροκάδια
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
50γρ. βούτυρο
#Για την επικάλυψη σοκολάτας#
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι 48 ώρες πριν το χρειαστείτε.

Ετοιμάζετε τα κεκάκια: Θα χρειαστείτε δυο φόρμες των 12 cupcakes η καθεμιά. Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε τις θήκες. Μη χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες γιατί τα κέικ θα κολλήσουν, δεν θα βγαίνουν καλά από τις θήκες και θα φαίνονται χάλια (μοιράζομαι προσωπικές εμπειρίες καταλαβαίνετε…). Στον κάδο ενός μίξερ κτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αφρατέψουν τα κοκ σας. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το αλάτι κατευθείαν μέσα στο μπολ. Προσθέτετε τη βανίλια και διπλώνετε με μια σπάτουλα να αναμιχθούν. Προσπαθήστε να μη ξεφουσκώσετε πολύ το μίγμα. Παίρνετε περίπου ½ φλιτζάνι από αυτό το μίγμα και το προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα βουτύρου στον κάδο με το μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε πάλι με τη σπάτουλα να αναμιχθούν. Μεταφέρετε το μίγμα στα ταψιά για cupcakes. Θα τα γεμίσετε μέχρι τα 2/3 όχι μέχρι πάνω (βλ. tip.). Ψήνετε τα κέικ για 15-17 λεπτά. Θα είναι πολύ αφράτα, ελαφριά και μαλακά. Αφήνετε τα κέικ στα ταψιά να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τα τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη και να τα φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες πριν τα συναρμολογήσετε.

Φτιάχνετε την κρέμα πατισερί: Διαλύετε το κορν φλάουερ με λίγο από το γάλα σε ένα μικρό μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Στο μπολ ενός μίξερ κτυπάτε το αβγό, τα κροκάδια, την υπόλοιπη ζάχαρη, το διαλυμένο κορν φλάουερ και τη βανίλια. Μόλις το μίγμα γάλακτος κοχλάσει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ενώ κτυπάτε διαρκώς, περιχύνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μίγμα με τα αβγά. Επιστρέφετε το μίγμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς (καλύτερα με ένα σύρμα για να μην κάνει κουβαράκια η κρέμα σας) μέχρι η κρέμα να κοχλάσει και να πήξει (παρόλο που θα κοχλάσει, η κρέμα σας δεν θα κόψει λόγω του κορν φλάουερ). Ανακατεύετε γρήγορα για 1 λεπτό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αναμεχθεί. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη η όποια να ακουμπά στη επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τη μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε τη σοκολατένια επικάλυψη: Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε ένα μπολ. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και μόλις κοχλάσει την περιχύνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί λίγο και μόλις μαλακώσει η σοκολάτα ανακατεύετε να λιώσει εντελώς και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτετε το βούτυρο και αναμίξετε ξανά. Αφήνετε την γκανάς να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορείτε να την απλώσετε με μια σπάτουλα. Την γκανάς μπορείτε να την φτιάξετε μέχρι 2 εβδομάδες πριν και να τη φυλάξετε σκεπασμένη στο ψυγείο. Μπορεί να πρέπει να τη ζεστάνετε λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολογείτε τα κοκ: Κόβετε τα κεκάκια στη μέση οριζοντίως. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφετε τις κομμένες επιφάνειες με το σιρόπι. Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κτυπάτε λίγο με ένα σύρμα να αφρατέψει. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβετε ένα άνοιγμα 1 ½ εκατοστού στη σακούλα. Βάζετε την κρέμα πιέζοντας τη σακούλα σε όλες τις βάσεις των cupcakes (εναλλακτικά κάνετε τη διαδικασία με ένα κουτάλι). Κλείνετε τα cupcakes με τα «καπάκια» τους, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Με μια μικρή σπάτουλα απλώνετε λίγη σοκολάτα στο κάθε κοκ κεκάκι. Τα κοκ θα είναι θεϊκά μετά από 3-12 ώρες στο ψυγείο. Τα καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Τα βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να σταθούν 30–60 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Είναι φανταστικά.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρέχει αναλυτική συνταγή για κοκ γλυκίσματα, περιλαμβάνοντας προετοιμασία σιροπιού, cupcakes, κρέμας πατισερί και σοκολατένιας επικάλυψης.
  • Η παρασκευή των cupcakes απαιτεί σωστή ανάμιξη υλικών για αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς τη χρήση χάρτινων θηκών.
  • Η κρέμα πατισερί περιλαμβάνει κορν φλάουερ για να μην κόψει και η γκανάς σοκολάτας μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες.
  • Η συναρμολόγηση των κοκ περιλαμβάνει κοπή, επάλειψη με σιρόπι, προσθήκη κρέμας και σοκολάτας, και τοποθέτηση στο ψυγείο για βέλτιστη γεύση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ