Κέικ tres leches

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα

1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

½ φλ. (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. (240 γρ.) ζάχαρη

1 κουταλάκι (8 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά (10 ml) κονιάκ

Για το σιρόπι:

1 κονσέρβα (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

1 κονσέρβα (400 γρ.) γάλα εβαπορέ

2/3 φλ. (180 ml) γάλα

Για την επικάλυψη:

1 ½ φλ. (375 ml) κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι (8 ml) εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 23Χ32εκ. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το εξάρτημα Κ και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε τη βανίλια και το κονιάκ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε λίγο–λίγο το μείγμα αλευριού. Κατεβάζετε από το μίξερ και προσθέτετε το 1/3 από τη μαρέγκα. Με μία σπάτουλα την ενσωματώνετε στο μείγμα του κέικ κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μετά, βάζετε ακόμα 1/3 και ξαναδιπλώνετε και μετά την υπόλοιπη μαρέγκα και ενσωματώνετε με τη σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. Βάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι με τα 3 γάλατα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και το γάλα. Βγάζετε το κέικ ζεστό από το ψυγείο και το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με την πίσω μεριά από ένα ξύλινο σουβλάκι. Αν δεν έχετε τρυπήστε με ένα πιρούνι. Με ένα κουτάλι ρίχνετε λίγο–λίγο το σιρόπι με τα 3 γάλατα αρχίζοντας από τις άκριες του κέικ. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σφικτή μαρέγκα, περίπου 7 λεπτά. Βάζετε τη σαντιγί πάνω από το κέικ και βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ να παγώσει. Κόβετε το κέικ σε κομμάτια και στολίζετε με φράουλες.

Συνοπτικά

  • Προθερμαίνετε το φούρνο και ετοιμάζετε το ταψί, ενώ αναμειγνύετε τα στερεά υλικά σε μπολ.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μετά αναμειγνύετε με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ, προσθέτοντας το αλεύρι και ενσωματώνοντας τη μαρέγκα.
  • Ψήνετε το κέικ και ετοιμάζετε το σιρόπι με τα τρία γάλατα, το οποίο ρίχνετε πάνω στο ζεστό κέικ.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για σαντιγί, την απλώνετε πάνω στο κέικ και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε με φράουλες.
Διαβάστε επίσης

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ