Κέικ tres leches

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ, με ιδιαίτερη προσοχή στη μαρέγκα, ενώ το μείγμα ψήνεται στον φούρνο.

Στη συνέχεια, το ζεστό κέικ τρυπιέται και περιχύνεται με ένα πλούσιο σιρόπι από τρία διαφορετικά είδη γάλακτος, ώστε να απορροφήσει πλήρως τις γεύσεις. Τέλος, καλύπτεται με μια σφικτή σαντιγί και αφήνεται στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί πριν σερβιριστεί, προσφέροντας μια δροσερή και απολαυστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα

1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

½ φλ. (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. (240 γρ.) ζάχαρη

1 κουταλάκι (8 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά (10 ml) κονιάκ

Για το σιρόπι:

1 κονσέρβα (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

1 κονσέρβα (400 γρ.) γάλα εβαπορέ

2/3 φλ. (180 ml) γάλα

Για την επικάλυψη:

1 ½ φλ. (375 ml) κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι (8 ml) εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 23Χ32εκ. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το εξάρτημα Κ και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε τη βανίλια και το κονιάκ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε λίγο–λίγο το μείγμα αλευριού. Κατεβάζετε από το μίξερ και προσθέτετε το 1/3 από τη μαρέγκα. Με μία σπάτουλα την ενσωματώνετε στο μείγμα του κέικ κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μετά, βάζετε ακόμα 1/3 και ξαναδιπλώνετε και μετά την υπόλοιπη μαρέγκα και ενσωματώνετε με τη σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. Βάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι με τα 3 γάλατα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και το γάλα. Βγάζετε το κέικ ζεστό από το ψυγείο και το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με την πίσω μεριά από ένα ξύλινο σουβλάκι. Αν δεν έχετε τρυπήστε με ένα πιρούνι. Με ένα κουτάλι ρίχνετε λίγο–λίγο το σιρόπι με τα 3 γάλατα αρχίζοντας από τις άκριες του κέικ. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σφικτή μαρέγκα, περίπου 7 λεπτά. Βάζετε τη σαντιγί πάνω από το κέικ και βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ να παγώσει. Κόβετε το κέικ σε κομμάτια και στολίζετε με φράουλες.

Συνοπτικά

  • Προθερμαίνετε το φούρνο και ετοιμάζετε το ταψί, ενώ αναμειγνύετε τα στερεά υλικά σε μπολ.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μετά αναμειγνύετε με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ, προσθέτοντας το αλεύρι και ενσωματώνοντας τη μαρέγκα.
  • Ψήνετε το κέικ και ετοιμάζετε το σιρόπι με τα τρία γάλατα, το οποίο ρίχνετε πάνω στο ζεστό κέικ.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για σαντιγί, την απλώνετε πάνω στο κέικ και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε με φράουλες.
Διαβάστε επίσης

Κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα της παρασκευής. Αρχικά, γίνεται ανάμειξη του αλευριού, της κανέλας και...

Ποιο ρύζι να επιλέξουμε όταν κάνουμε δίαιτα;

Όταν κάνετε δίαιτα, η επιλογή του σωστού ρυζιού μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας. Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας στην πέψη και...

Η ζάχαρη που τρώμε επιταχύνει τη γήρανση μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια...

Γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Οι γαρίδες μαρινάρονται με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνονται στους 200...

Γεμιστές τρούφες, καλυμμένες με σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως γλυκό κουταλιού, κρέμα...

“Μύδια γκρατινέ”

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μύδια γκρατινέ, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας. Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα μύδια, ξηρό άσπρο κρασί, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, γαλέτα, παρμεζάνα, μαϊντανό,...

9 φυσικά ποτά που θα σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης

Το άρθρο παρουσιάζει εννέα φυσικά ροφήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνοντας τον οργανισμό. Περιλαμβάνει επιλογές όπως το τσάι με μέλι...

Το λεμόνι σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα;

Το λεμόνι, όταν χρησιμοποιείται σωστά, δεν σκληραίνει το κρέας κατά το μαγείρεμα, αλλά αντίθετα βοηθά στο μαλάκωμα και στην ενίσχυση της γεύσης του. Ο χυμός λεμονιού, χάρη στο κιτρικό...

Γλυκό µε κολοκυθάκια και τυριά

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό με κολοκυθάκια και τυριά, ιδανικό για ένα ιδιαίτερο κέικ με αλμυρή γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κολοκυθάκια, δυόσμο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλεύρι...

Τρίφλ του Μαύρου Δάσους

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό, το Τρίφλ του Μαύρου Δάσους. Αρχικά, αναμειγνύονται τα ξηρά υλικά όπως το αλεύρι, το κακάο και το baking powder, ενώ...

Λουκάνικο με φακές

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο με λουκάνικο και φακές. Ξεκινά με το μαγείρεμα των ψιλών φακών σε νερό με ζωμό λαχανικών και προσθέτει...

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια με Ζυμαρικά Casarecce

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Σμυρνέικα σουτζουκάκια με ζυμαρικά Casarecce. Τα υλικά περιλαμβάνουν αρνίσιο κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, κύμινο, ψωμί, και Worcestershire σος. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ζύμωμα του κιμά...

Παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως κόκορας, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, πάστα ντομάτας, κρασί...

Πίτα με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια

Η συνταγή αυτή περιγράφει την παρασκευή μιας νόστιμης πίτας με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία μιας ζύμης από φαρίνα, βούτυρο, νερό, αυγό και ζάχαρη,...

Σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ

Η συνταγή για σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιλαμβάνει μια πλούσια σύνθεση υλικών όπως φιογκάκια ζυμαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ενώ το άρωμα του κάρυ και...

Κέικ μπανάνας με καραμέλα και βανίλια παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια, δημιουργία του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου. Η συνταγή, με χαμηλή δυσκολία, απαιτεί λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας. Το...

Γλυκές τρούφες με βρώμη

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη συνταγή για γλυκές τρούφες με βρώμη, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως βρώμη, βανίλια, σιρόπι αγαύης, μαύρη σοκολάτα, γάλα βρώμης και αλεσμένα...

Γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Στο άρθρο παρουσιάζεται μια συνταγή για γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο από τον Παντελή Σοφοκλέους. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γαρίδων και το μαρινάρισμά τους με...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: 36 κορυφαία εστιατόρια τιμήθηκαν ως τα καλύτερα της Κύπρου

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025», που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», τιμήθηκαν 36 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου. Η εκδήλωση αναδεικνύει τα...

Μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα

Η συνταγή του σεφ Λούη Παπαγεωργίου για μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα αποτελείται από στρώσεις σφολιάτας γεμισμένες με μια πλούσια κρέμα μαστίχας, που παρασκευάζεται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ