Κεφτέδες ντομάτας με κολοκυθάκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες με βάση την ντομάτα και τα κολοκυθάκια, ένα αγαπημένο ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, το άλεσμα ντοματών και την ανάμιξη με αρωματικά όπως μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο.

Το μείγμα αλευρώνεται και τηγανίζεται σε καυτό λάδι, δημιουργώντας ροδοκόκκινους κεφτέδες που σερβίρονται ζεστοί.

Διαβάστε παρακάτω

Ένα αγαπημένο ορεκτικό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ο συνδυασμός της ντομάτας, των κολοκυθιών και των αρωματικών θα σας ανοίξει την όρεξη. Ιδανική επιλογή και για κυρίως πιάτο.

Συστατικά
4 μέτριες κόκκινες, σφικτές ντομάτες
2 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο (ή βασιλικό)
1 2/3 φλ. (περίπου) αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα
Βήματα

Περνάτε τα κολοκυθάκια από χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι (για 30 λεπτά περίπου). Ύστερα, τα στύβετε με τις παλάμες σας να στεγνώσουν.Τεμαχίζετε 2 ντομάτες και τις αλέθετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ. Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο των άλλων δυο και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Βάζετε τις ψιλοκομμένες και αλεσμένες ντομάτες σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο (ή τον βασιλικό) και τα αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι, γιατί τα κολοκυθάκια είναι αλατισμένα). Ύστερα, ανακατεύετε μέσα λίγο-λίγο το αλεύρι, όσο σηκώσει, για να γίνει ένα πηκτό, παχύρρευστο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Ζεσταίνετε μέχρι να κάψει μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνετε τμηματικά γεμάτες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες για 1-1 ½ λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, τους γυρίζετε και όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρετε ζεστούς.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει τρίψιμο και στράγγισμα κολοκυθιών και άλεσμα ντοματών με αρωματικά όπως μαϊντανό και δυόσμο.
  • Το μείγμα αλευρώνεται και τηγανίζεται σε καυτό λάδι για ροδοκόκκινους κεφτέδες.
  • Οι ντοματοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και μπορούν να αποτελέσουν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
  • Ο συνδυασμός ντομάτας, κολοκυθιών και αρωματικών κάνει τη συνταγή ιδανική για μικρούς και μεγάλους.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ